Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.07
Pozsony utcái is elcsendesedtek, a múzeumok bezártak, a vendéglátóhelyek vendég nélkül maradtak. A turisták csak virtuálisan barangolhatják be a várost.

A Pozsonyi Turisztikai Szervezet (Bratislava Tourist Board) stábja így zavartalanul forgathatott és elkészített 15 új videófilmet a város kiemelt turisztikai attrakcióiról, amelyek jelenleg nem látogathatóak.

A 3-5 perces kisfilmek Pozsony ismert turistacsalogatóit viszik el az emberek otthonába, arra ösztönözve őket, hogy megismerjék azokat a kiállítóhelyeket, látnivalókat, amelyek mellett eddig érdeklődés nélkül haladtak el. „Légy turista a saját (fő)városodban!“ – „Otthon maradok és felfedezem Pozsonyt“ című kampánnyal szólítja meg Pozsony a helyieket, hogy fedezzék fel a közvetlen környezetük értékeit és nevezetességeit.

A belföldi turizmus mellett remélve a külföldi turisták mielőbbi visszatérését is, angol és orosz nyelvű feliratozással is ellátták a videókat, amelyeknek egy-egy újabb epizódja háromnaponként kerül nyilvánosságra a szervezet online felületein.

A pozsonyi és a dévényi vár, Mihály-torony, Prímás-palota, Régi Városháza, UFO kilátó, Nemzeti Borszalon, Mirbach- és Pálffy-palota kiállítótermei, régi idők és modern korok múzeumai és galériái engednek betekintést a termeikbe kiegészítve a látottakat néhány érdekes információval, valamint Pozsony nevezetes utcáin is végigsétálhatunk.

Megnézni a szlovák Guggenheimet, UFÓ-t látni, dinoszaurusszal találkozni, királlyá válni, megkóstolni Szlovákia 100 legjobb borát, fenséges panorámában gyönyörködni, megismerni Pozsony történelmét és modern arcát – felfedezni Pozsony turisztikai kínálatát és felkészülni arra, hogy nemsokára személyesen is megtapasztalhatjuk a látottakat. Ezzel várja Pozsony minden új és visszatérő vendégét.

A videófilmek ITT nézhetők meg – a feliratozás angol vagy orosz nyelvre állítható és háromnaponként újabb epizódokkal bővül a kínálat.

Továbbá virtuálisan, 360° panorámatúrák segítségével bejárhatóak Pozsony utcái, a Pozsonyi Városi Múzeum 10 tematikus múzeuma és a Pozsonyi Városi Galéria Mirbach-palotai és Pálffy-palotai kiállítóhelye. A megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő Szlovák Nemzeti Színház és a Szlovák Filharmónia online koncertekkel örvendezteti meg a zenekedvelőket. A gyerekek pedi a Pozsonyi állatkert Dinoparkjában sétálhatnak őslények közelében.