Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.05
A saját kertjében bárki szabadon tartózkodhat szájmaszk viselése nélkül, ezt azonban a társasházban élők nem tehetik meg. Erre a helyzetre kínál megoldást a https://www.SummerOffice.me szolgáltatás, ahol az AirBnB mintájára bárki bérelhet kertet néhány órára, hogy ott a karantén szabályokat betartva, biztonságosan feltöltődhessen.

A jó idő növeli a bezártság nyomasztó érzését, de a közparkok látogatása kockázatos és azok időpont foglalását a hatóság nem valósította meg. Az app viszont lehetővé teszi a kertesházak zöldterületeinek megosztását.

Ezzel a módszerrel csökkenthető a karantén okozta frusztráció, valamint a javasolt friss levegő mellett a napsütésből nyerhető D vitamin is hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A vírushelyzet okozta gazdasági válság újszerű megoldásokat teremt, így például a bérlők hozzájuthatnak a szabadságukhoz, a házigazdák pedig plusz bevételre tehetnek szert ki nem használt területük után. A jófej házigazdák azonban ingyen osztják meg kertjüket és a gáláns bérlők sem élnek vissza a koronavírus-kedvezménnyel.

Hasonló megoldásokat találhatunk a nagyvilágban máshol is, ahol a medence bérbeadás mellett akár a hátsó kertre történő vendégház felépítését és kiadását is átvállalják innovatív vállalkozások, azonban a rekreációs célú kertmegosztás újdonság.

https://www.SummerOffice.me weboldalon további információk érhetőek el az androidon és iOS okostelefonokon működő alkalmazással kapcsolatban.