Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.29
A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borcsomagok eladásával támogatja a VMSZ mentőautó projektjét.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata április elején, közösségi oldalán tette közzé adománygyűjtő felhívását, hogy ebben a járványügyi helyzetben, a vízi egységeit átcsoportosítaná a szárazföldre. Ahhoz azonban, hogy hatékonyan tudjanak segíteni, szükségük van egy mentőautóra, melynek megvásárlásához támogatók segítségét kérik.

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet már hosszú évek óta kiemelt támogatója és együttműködő partnere az egyesületnek. Az adománygyűjtő felhívásra gyorsan reagálva 3 egyedülálló borcsomaggal bővítette kínálatát.

A Mentőöv csomagokban kizárólag olyan borok kaptak helyet, melyeket a Balaton és a vitorlázás ihletett. A Pincészet minden megvásárolt csomag árából – melyek 6 üveg bort tartalmaznak és egységesen 7200 forintba kerülnek – egy palacknyit, azaz 1200 forintot a VMSZ-nek adományoz, ezzel támogatva az új mentőautó megvásárlását.

Bujdosó Ferenc elmondása szerint hosszú évek óta kapcsolatban vannak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Mentőöv rozé boruk megvásárlásával a fogyasztóik közvetett módon eddig is őket támogatták. Lokálpatriótaként külön jónak tartja, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a mentőautó továbbra is itt marad, és a balatoni embereknek nyújt segítséget.

„Szurkolunk, hogy minél többen álljanak az ügy mellé, annak külön örülünk, ha a cél megvalósulásában a mi boraink is segítenek” – mondta Bujdosó Ferenc.

Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke a felajánlásra többek között így reagált: Azok, akik vásárolnak a Mentőöv csomagokból, nem csak a finomabbnál finomabb borokkal, de azzal a jó érzéssel is gazdagabbak lesznek, hogy egy jó ügyet támogatnak. A mentőautó nem csak a járvány idején, hanem azt követően is a régióban szolgál majd tovább, vagyis nem egy rövid, hanem egy hosszú távú befektetésről van szó.