Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.28
A hazai Marriott szállodák is támogatják az egészségügyben dolgozókat.

A Budapest Marriott Hotel, a Courtyard by Marriott Budapest City Center, a Ritz Carlton, Budapest és a Four Points by Sheraton, Kecskemét több mint ezer textíliát, törölközőt, ágynemű huzatot, szobapapucsot és további több száz higiéniai terméket – tusfürdőt, szappant, sampont, fogkefét, toalettpapírt – ajánlott fel a koronavírus elleni harc központjának számító Szent László Kórház számára, továbbá a kecskeméti, Bács-Kiskun Megyei Kórház részére.

A tárgyi adományok- amelyeket már kézbesítettek a kiválasztott egészségügyi intézményekbe – összértéke meghaladta a 2.5 millió forintot.

A szállításban a Hertz Autókölcsönző nyújtott segítséget.

Fotó: Budapest Marriott Hotel

A koronavírus járvány az Országos Mentőszolgálat mindennapos munkáját is jelentősen megnehezítette. A járványhelyzet időszakában is üzemelő Budapest Marriott Hotel által felajánlott textíliákból – a Masszi 21 Szabóság karitatív munkájának köszönhetően – 130 lepedő készült el a koronavírusos betegeket szállító mentőautókba, amelynek összértéke eléri az 1 millió forintot.

A szálloda DNB Budapest étterme is bekapcsolódott a jótékonysági megmozdulásokba. Minden húsvéti megrendelésből 1300 forinttal támogatta az Országos Mentőszolgálat munkáját. Ezen felül, heti 50 adag csirkepaprikás elkészítését és kiszállítását vállalta a Szent László Kórház és az Országos Korányi Pulmonológia Intézet egészségügyi dolgozói számára. Ebben a Fabri Tours ajánlotta fel partnerségét.

A Four Points by Sheraton Kecskemét 100 adag meleg ételt osztott ki a szociálisan rászorultaknak a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központban a húsvéti ünnepek alatt.

„A koronavírus világjárvány nem csak szakmailag jelent elképesztő kihívást az orvosok és ápolók számára, hanem emberileg és lelkileg is óriási kitartást igényel részükről. Támogatásainkon keresztül szeretnénk megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos és példamutató munkáját és kívánunk mindenkinek nagyon jó egészséget!”- nyilatkozta a magyarországi Marriott szállodák nevében Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója.