Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2020.04.16
Az IPW 2020 Las Vegasban került volna megrendezésre május 30 és június 3 között. A szervezők csütörtökön virradóra jelentették be, hogy elmarad az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb utazási vására, amelyre magyar delegáció is érkezett volna.

Roger Dow, az Amerikai Utazási Szövetség elnöke és ügyvezetője bejelentette, hogy elmarad a 2020-as IPW (International Pow Wow).

Amerika legnagyobb utazási vásárán minden évben több ezer turisztikai szakember vesz részt, tavaly a világ mintegy 70 országából látogattak el a rendezvényre a Los Angeles mellett található, Anaheimbe.

Az IPW idén Las Vegasban került volna megrendezésre május 30 és június 3 között. A szervezők közleménye szerint a lemondást hosszas és alapos döntéshozatali folyamat előzte meg, de minden lehetőséget megvizsgálva arra jutottak, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a vásárt a koronavírus világjárvány miatt.

Roger Dow a közleményben kiemelte: az egészségügyi válság után az IPW szerepe még fontosabb lesz az amerikai turizmusban mint korábban. Jövőre az elsődleges feladatuk, hogy aktívan segítsék a beutazó turizmus újjáépítését.

Roger Dow, az Amerikai Utazási Szövetség elnöke és ügyvezetője (Fotó: ustravel.org)

Az IPW nemzetközi turisztikai vásáron az amerikai kiállítók (utazási irodák, nemzeti parkok, vidámparkok, bevásárlóközpontok, légitársaságok, hotel láncok és gépkocsi kölcsönzők) bemutathatják a világnak, amit az amerikai turisztikai ipar nyújtani tud, és kapcsolatba kerülhetnek a világ turisztikai szakembereivel ezzel is elősegítve a nemzetközi turisztikai beutazó közönség számának növelését.

A 2020-ra megvásárolt jegyek visszatérítéséről és a 2021-es IPW-ról a szervezők jövő hétre ígértek bővebb tájékoztatást. Azt javasolják, hogy a legfrissebb információkért az ipw.com weboldalt figyeljék az érdeklődők.