Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.14
Gyenge immunrendszerrel nem tudjuk felvenni a harcot a koronavírussal szemben.

Erősítsük meg védekező képességünket gyümölccsel és zöldséggel. Erre figyelmeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Európai Unió közös edukációs programja.

Az Európai Friss Kalandok idén már harmadik éve népszerűsíti hazánkban a zöldség- és gyümölcs fogyasztását és hangsúlyozza kampányában ennek fontosságát.

A kampány két kabalafigurája Frutti és Veggi a gyermekeket szólítja meg, míg a szüleiknek Wolf András séf kínál gasztrotippeket, egészséges, gyors recepteket.

A kampány szerint szervezetünk immunválasza megerősíthető megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával. Egy jól összeválogatott, immunerősítést célzó étrend vagy kúra alapjai az általában könnyen beszerezhető cékla, sárgarépa, alma, kivi, illetve a piacon már megjelentek a hazai termelésű primőr zöldségek: paradicsom, paprika, retek, zöldhagyma, uborka, saláta.

A legtöbb zöldség és gyümölcs nyersen elfogyasztva a legegészségesebb, de azért bőven marad jó hatásuk elkészítve is. Levesek, főzelékek, saláták, mártogatósok vagy épp smoothie-k, mind segíthetik egészségünk megóvását a különböző betegségekkel szemben, rövid és hosszú távon is.

Megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs napi fogyasztásával javítható szervezetünk immunválasza és javulhat ellenálló képességünk is.

További információ:

Fekete Zsanett, a NAK PR- és kommunikációért felelős kabinetfőnök-helyettese: fekete.zsanett@nak.hu

Nagy László, a Havas Sports & Entertainment vezetője: laszlo.nagy@havas-se.com