Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.08
A hazai borászatok megőrzéséért dolgoznak a szakmai szervezetek és az egyéni borászok is.

Elindult a Palackposta 2020, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti.

A bor esetében az online vásárlás mindeddig kevésbé volt elterjedt a fogyasztók körében, ezt kívánja ellensúlyozni a két szervezet.

A Nem kell kimenned! Borod a borászatból jön – szlogennel futó Palackposta 2020 kampánnyal ösztönözni akarják a fogyasztókat arra, hogy közvetlenül a hazai termelőktől rendeljenek bort, akik továbbra is a legjobb minőségről gondoskodnak és házhoz is szállítják a rendelt tételeket.

A közlemény szerint a borok értékesítéséhez új megközelítésre és alternatív platformok bevonására van szükség, mivel a kijárási korlátozás betartása mellett a fogyasztóknak is nehezebb biztonságosan hozzájutni a kívánt termékekhez.
A www.palackposta2020.hu weboldalon kereshető a házhozszállítást vállaló termelők listája.

A munkavállalók megtartásáért küzdenek Egerben is

A koronavírus miatt az egri Gál Tibor borászat összes értékesítési csatornája, az éttermek, a borbárok, a borboltok bezártak, még a Fúzió is, ami a vendégeik kiszolgálását és a borok közvetlen értékesítését jelentette.

– A 2020-as évjárat megműveléséhez, az őszi szürethez, illetve az átmeneti időszak leküzdéséhez anyagi forrásra van szükségünk, ezért találtuk ki a Borkötvényt – mondta a borász.

Mi a Borkötvény? A Gál Tibor Borkötvény 100 000 forint értékű. Ez természetesen hivatalosan nem értékpapír, hanem egyfajta előfinanszírozása egy jövőbeni szolgáltatásnak, ha úgy tetszik, egy voucher.

De értékpapírként funkcionál, annak minden garanciájával, kamataival, átruházhatóságával együtt, azonban a törlesztés és a kamatfizetés borban és élményben történik. A bevételből a dolgozóik állását szeretnék megtartani, és úgy számolnak, hogy a Borkötvény támogatja a munkavállalók havi bérét.

A Gál Tibor Borkötvény már az első évben 20%-ot fial, de ha valaki 2 évig nem váltja be, már 50%-ot kamatozik. Ha valaki 2020. december 1. és 2021. december 1. között váltja be, akkor 120.000 Ft értékű csomagot állíthat össze, ha pedig 2021. december 1. és 2022. december 31. között, akkor 150.000 Ft értékűt.

A Borkötvények mellé borklubtagságot adnak, ami 15% kedvezményt biztosít magánszemélyek és cégek számára egyaránt a Fúzióban és a webshopban, valamint borvacsorát 2 fő részére.

További információk: https://galtibor.hu/termek/borkotveny/