Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.03.19
A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, ingyenes receptgyűjteménye tippeket ad arra, hogy az otthon felhalmozott lisztkészletből hogyan lehet minél változatosabb és finomabb ételeket készíteni. Közben a felhasználók támogathatják is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni munkáját.

A fogyasztók aktívan töltik fel az éléskamrát a koronavírus miatti karanténra készülve, és elkezdték az olyan alapélelmiszerek, mint a cukor, a liszt, a rizs, valamint az étolaj betárazását. Mindezt a Nielsen legfrissebb adatai is igazolják: a nemzetközi kereskedelmi láncokban 2020 kilencedik hetében a cukor értékbeli forgalma 178 százalékkal, a liszt értékesítése pedig 168 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, de nagy tételben vásároltak száraztésztából, rizsből és étolajból is.

De hogy mi lesz a felhalmozott élelmiszerekkel? Ebben segít a Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary együttműködésével megszületett receptgyűjtemény, a LISZTESKÖNYV, amely ötleteket ad arra, hogy hogyan lehet a felhalmozott tartós élelmiszerekből változatos, tápláló és finom ételeket készíteni.

Az ízletes ebédek elkészítése közben ráadásul támogathatjuk a Magyar Vöröskeresztet is: a könyvben található adományozási linkre kattintva az olvasók lehetőségeikhez mérten tudják támogatni a szervezet működését.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének közös célja 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtése a koronavírus járvány elleni küzdelemre, ehhez csatlakozott február végén a Magyar Vöröskereszt, mely a befolyt összeget nagyrészt hazai terepen használja fel.

Az Magyar Vöröskereszt a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabítva, április 30-ig várja az adományokat. Céljuk legalább tízmillió forint összegyűjtése. Az adományokból befolyó összeget tájékoztatásra, információs kiadványokra, egészségügyi eszközök, védőmaszkok, védőruhák és más védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítják. A felajánlások egy részéből történik emellett a szociális ellátás fenntartása, a pszichoszociális segítségnyújtás megszervezése, valamint az adományok logisztikája és az elosztás biztosítása is.

A koronavírussal kapcsolatban további információ érhető el a Magyar Vöröskereszt koronavírussal kapcsolatos tájékoztató weboldalán: http://voroskereszt.hu/koronavirus-tajekoztato-oldal/