Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.11.24
2019. november 22.-én, pénteken, elérkezett a nagy nap: A Central Danube, a Wien Holding és a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien új közös vállalatának, új Twin City Liner-e reggel 9-kor felvonta a horgonyt és új partok felé hajózik. Először indult a teltházas gyorskatamarán Budapestre, a Duna-menti metropoliszba. Az indulásnál jelen volt Peter Hanke, Bécs város gazdasági és nemzetközi tanácsnoka, Kurt Gollowitzer, a Wien Holding ügyvezető igazgatója, valamint Gerd Krämer, Central Danube ügyvezető igazgatója.

„Budapest, Bécs után, a második legnagyobb Duna-menti város. Mi sem kézenfekvőbb tehát annál, mint hogy magyar szomszédainkat a vízi úton át látogassuk meg? Rendkívül örülök annak, hogy ma a Central Danube új Twin City Linere ezt lehetővé teszi”, mondta Peter Hanke, gazdasági és nemzetközi tanácsnok.

„A Twin City Liner fő útvonalán, Bécs és Pozsony között, eddig már több mint 160 000 utast szállított. Tizennégy sikeres év után eljött az ideje annak, hogy új desztinációt is válasszon. Büszkék vagyunk arra, hogy a budapesti útra szóló összes helyet rekordidő alatt sikerült értékesíteni. Elképzelhető, hogy – megfelelő kereslet mellett – a jövőben több ilyen jellegű út is megjelenhet a kínálatunkban.

Bécsből Budapestre a Dunán

A Bécs-Budapest közti dunai útszakasz a két főváros közti összeköttetés legrégebbi formája. Az új Twin City Liner kerek hat óra alatt teszi meg az utat Bécsből Budapestre. Az utasokra nem csak lenyűgöző szépségű természeti környezet vár ezen az útszakaszon, de több izgalmas látványosság is, pl. a Gabčíkovo-i (bős–nagymarosi) vízlépcső, egy remek ebéd valamint egy ingyenes emlékfotó, amit egy felejthetetlen utazás tökéletes emlékeként egy mágnesbe illesztve kapnak utasaink.

„Magyarország Ausztria legfontosabb export-partnere és Budapest a Duna legfontosabb metropoliszainak egyike. A Twin City Liner útja ezért az állandó fejlődés jegyében indul”, mondta Reinhard Karl, Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien vezérigazgatóhelyettese és igazgatósági tagja.

„Ezzel az úttal szeretnénk az ügyfeleinknek újdonságot kínálni és a vendégeket a hajó fedélzetén sok mindennel kényeztetni. Budapest tökéletes választás. Hiszen a város számos látnivalóját már a hajóról is megcsodálhatják. Az utasainknak már az érkezés pillanataiban is egyedülálló élményben lehet részük”, emelte ki Gerd Krämer, Central Danube Gmbh. ügyvezető igazgatója.

„A Duna a legtermészetesebb és legidősebb közlekedési út Bécs és Budapest között. Szívből örülök, hogy a két szomszédos főváros közötti kapcsolat az új Twin City Liner segítségével tovább erősödik.“ – nyilatkozta Spányik Gábor.

Az úton számos látványosság mellett haladunk el. A Margit-sziget, a mi Dunaszigetünkhöz hasonló szabadidős övezet, a budapesti Parlament épülete, közvetlen a Duna partján álló neogótikus épület, a fasizmus áldozatainak emléket állító „Cipők a Dunaparton”, a budai Vár a Várhegyen, a Halászbástya különleges építési stílusával vagy a Mátyástemplom tarka mozaikkal borított tetejével. A Twin City Liner elhalad a város egyik jelképe, a Lánchíd alatt is – a függőhíd a Széchenyi István teret köti össze a Clark Ádám térrel. Ez a legrégibb és a legismertebb a Duna fölött átívelő kilenc budapesti közúti híd közül. A Twin City Liner ezután folytatja útját és elhalad a Belvárosi templom, a Gellérthegy és a Citadella előtt, majd megérkezik budapesti célállomására, 2. Nemezetközi kikötőállásra, a Belgrád rakpartra.

Innen az utasok a Hotel Mercure Castle Hill-be mennek. A rövid kikapcsolódásra ideérkezőkre szombaton egy budapesti városnézés vár, hogy a víztől távolabb található nevezeteségeket is megismerhessék, majd 2019. november 24.-én, vasárnap délelőtt a Twin City Liner visszaindul utasaival Bécsbe.

Kényelmes utazás az új Twin City Liner-en

A Central Danube új, 250 ülőhelyes Twin City Linere a Schwedenplatz / Wien City kikötőjéből naponta kétszer indul Bécsből Pozsonyba és érkezik ugyanide vissza. Az új gyorskatamaránon a felső fedélzeten található a Captain’s Lounge különösen kényelmes ülőhelyekkel és rögzített asztalokkal, amely most először belső összeköttetésen keresztül érhető el. A főfedélzet prémium kategóriás ülőhelyei mindenkit meggyőznek. A fedélzeten elektronikus berendezések számára töltőállomásokat és wifi-csatlakozást biztosítunk.