Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.07.17
A szerző könyvének huszonegy fejezetében írja le, hogyan készüljünk fel Amerikára, ha kirándulni megyünk, vagy ha tartósan ott szeretnénk élni. Ez a könyv útmutató, kegyetlenül őszinte beszámoló Amerikáról úgy, ahogy a szerző látja, látta.

Hogyan illeszkedjünk be az ottani életbe, ha egyáltalán erről szó lehet. Fejezetről fejezetre az élet különböző területéről, a bevándorlásról, a csapdahelyzetekről szól. Nem mások által megélt tapasztalatokat jegyzett fel a szerző, hanem a saját életéről beszél.

Steven Fazekas 1972-ben hagyta el az országot, több országban élt, végül Amerikában kötött ki, és ma is ott él.

Megtanítja, hogy lehet túlélni Amerikát, konkrét tanácsait érdemes megfogadni, azoknak is szól, akik nem akarnak Amerikában élni. Megtudjuk belőle, hogy Amerika nem olyan, amilyennek látszik, szó sincs arról, hogy tárt karokkal várnak. A lényeg, hogy ott minden a pénzről szó.
Ír többek között az országba való belépésről, a munkavállalásról, a lakhatásról és a közlekedésről, az egészségügyről, a jogokról és a kötelességekről. A közösségi és a családi életről, a házasságról és a válásokról is.

„Ha mogyoróval fizetsz, majmokat kapsz” – idézi a mondást annak alátámasztására, hogy az oktatás pénzbe kerül, és a minőségi oktatás sok pénzbe kerül.

A szerző utószavában azt írja:” Ez az ország a szirének dalával hívogat, de csak úgy mint Lorelei, Amerika is szebbnek látszik távolról.” És ezzel nem azt akarja mondani, hogy ne menj ebbe az országba, hanem készülj fel Amerikából. Ez a könyv ezt a célt szolgálja.

A kötet megrendelhető és kapható a Kornétás Kiadóban (1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D; Tel.: 06 1359 1964, e-mail: titkarsag@kornetas.hu), megvásárolható a Líra és a Libri könyvesboltjaiban.