Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.05.30
Jó kis piknik hangulata lengi be manapság Pozsonyt, mobil székeket és asztalokat tesznek ki a kisebb és nagyobb terekre, hogy a turisták megpihenhessenek a városnéző túra után. Tetszőlegesen át is lehet helyezni az asztalokat és a székeket, nem kell semmit rendelni, nincs ezeken a helyeken presszó, vagy étterem, vagy kocsma, mindenki a magával hozott ételt eheti és termoszból az otthon elkészített kávét, vagy a teát ihatja. Karbantartásukról a város gondoskodik.

Erről és Pozsony nevezetességeiről, nyári és őszi programkínálatáról beszélt a szerdán megtartott pozsonyi turistacsalogató tájékoztatón Alzbeta Melicharova, a Pozsonyi TDM igazgatótanácsának elnöke és Silvia Renácsova, a szervezet marketingmenedzsere.

Fotó: Bódi Ágnes

Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője, valamint a Szlovák Intézet igazgatója, Ildikó Siposova köszöntője után a terület turisztikai szakemberei mutatták be többek között a Pozsonyi Turisztikai Kártyát, mellyel több helyre ingyen juthatnak be, vagy kedvezményeket vehetnek igénybe, a kártyához ingyenes háromnyelvű útikalauz is jár. A turisták jobb tájékoztatására új tartalmat kapott a Bratislava mobil applikáció, és úton, úton-útfélen többnyelvű irányító táblákat helyeztek el.

Fotó: Bódi Ágnes

A programokról szólva Renácsova a kulturális nyár és várünnepségekről (www.bkis.sk) beszélt, majd a Magyar Kulturális Napokról adott részletes tájékoztatást: http://www.pozsony.balassiintezet.hu/hu/programfuzet/

Fotó: Bódi Ágnes

Fontos változás, hogy a Pozsonyi Koronázási Napokat új időpontban rendezik meg, idén először szeptemberben lesz. A kosztümös koronázási ment és a bővített programsorozatot még tervezik, és szervezik, de minden évben több ember kíváncsi az eseményekre.