Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.02.11
Ha az igazi Amerikát akarod látni, akkor ne Miami-ba menj, ezt már nagyon sok turistától hallottam, de igazán akkor értettem meg, amikor magam is megtapasztaltam. A kulturális sokszínűség tapinthatóan érzékelhető, akaratunktól függetlenül magába szippant minket a negyed.

Little Havana, Miami talán leghangulatosabb negyede, ahol a kubai bevándorlók alakították ki a maguk kis világát. Reggeltől estig szól a zene, illatozik a finomságoktól, és valamilyen megmagyarázhatatlan nyugalom ül rajta. Van egy parkjuk (Domino Park), ahol az idősebbek gyűlnek össze és a kedvenc játékukat, a dominót játsszák, például úgy, mint Budapesten a Széchenyi-fürdőben a sakkot nálunk.

Fotó: Koczka Máté

A városrészben több helyen is lehet dohányterméket vásárolni, szinte a létező összes kubai szivar beszerezhető, idegenvezetőnk, Mirka (Miami Culinary Tours) által belátást nyertem, ahogy a sok filmekben is látott, gazdagságot sugalló szivar hogyan készül.

Fotó: Koczka Máté

A legjobb kubai kávét is megkóstoltam, olyan mennyiségben adják, mint nálunk a presszókávét, azonban többszörösen felpörgeti az embert. A kubai negyedben élők ezt naponta többször lehörpintik, látszik is a városrész folyton élénk hangulatán. Érdekesség, hogy a világon először az ottani McDonald’s kezdett kubai kávét árusítani, mert a helyiek mást nem voltak hajlandóak meginni.

Fotó: Babay János

Az utcán a bárokból kiszűrődő zene becsalogat az örök nyár városában lüktető partykba. A helyi szendvicsek nagy adagok, az én étkezési szokásaimnak már-már a határait súrolta a benne lévő gazdag feltét mennyisége.

Az óceán felől érkező légáramlat néha felfrissíti a trópusi idő hangulatát. A gasztronómia nagy választékában az ember mindent megkóstolná ha tehetné, azonban a fagylatot mindenképpen próbáljátok ki, ha igazán meg akarjátok örvendeztetni ízlelőbimbóitokat.

Fotó: Koczka Máté

Az éjszaka a bulira vágyóknak is sok-sok meglepetést tud okozni Little Havana! A kubai hangulat már az utcán érzékelhető, a bárokban a hostess lányok kedvessége és az élő zenekarok hangulata egy életre szóló emléket fog benned hagyni. Ha itt jártok, mindenképpen vegyétek fel egy helyi idegenvezetővel a kapcsolatot, hogy célzottan találjatok csodákra, és ne barangoljatok lottó módra. Mi a Miami legjobb gasztronómiai túrájának választott Miami Culinary Tours nevű cégnél foglaltunk, és egyáltalán nem csalódtunk bennük.

Babay János

Fotó: Babay János