
Fotó: Bódi Ági
Az Univer Capsicum klubját az Univer Product Zrt.,-nél álmodták meg, a helyszín nevét a cég termékeinek egyik meghatározó alapanyaga, a paprika nemzetsége ihlette, amely a Capsicum nevet viseli.
Az Univer Product Zrt. új gasztronómiai helyszínt a vállalat új, XXI. századi technológiákat felsorakoztató, hetényegyházi üzemében kapott helyet, ahol – összhangban a gyárral – a legmodernebb konyhai eszközök és egyedi megoldások sora lelhető fel. A megvalósítást 5 hónap alapos tervezés és nagyjából 50 szakember hozzáértő munkája tette lehetővé.

A helyszínen elhangzott az is, hogy a Capsicum Clubban szervezett találkozókkal a mindennapi életünk szerves részét képező kihívásokra is szeretne reagálni a vállalat. Így például terítékre kerül, miként lehet a lehető legkevesebb energia felhasználásával a legfinomabb fogásokat elkészíteni, vagy – szintén a környezettudatosságra hangolva – hűtőben fellelhető megmaradt élelmiszereinket újragondolni. A tervek szerint az eseménysorozat nem kizárólag zártkörűen működne, egy-egy alkalomra az Univer termékekkel örömmel főző influencereket is meghívnak majd.

Bazsó Rita az Univer Product Zrt. marketing igazgatója elmondta:
„Reményeink szerint a Capsicum Club egy olyan helyszínné válik idővel, ahol a gasztronómia és az emberi kapcsolatok találkoznak. Igazi ételkülönlegességeket és megoldásokat is szeretnénk bemutatni, emlékezetes beszélgetések során. Egy-egy étel elkészítése remek alkalmat biztosít arra, hogy jobban megismertessük a fogyasztókkal széles portfóliónkat és termékeink sokoldalú felhasználását. Chefünk, Ulrich Tamás segítségével minél több egyedi fogást fogunk készíteni, melyet közösségi oldalainkon folyamatosan nyomon követhetnek majd az érdeklődő.k”

Rákóczi Feri és Ulrich Tamás egy közös menüsort mutattak be, amely az Univer termékeire fókuszált. Így olyan – javarészt magyar, emellett nemzetközi – ízek kerültek terítékre, amelyeket a cég termékei kötnek össze.

Az elkészült ételeket a megnyitóra meghívott újságírók jó étvággyal fogyasztottak el, majd a modern, minden igényt kielégítő konyhát is megtekintették.
Szöveg és fotók: Bódi Ágnes