Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2024.06.24
Ha Londonban jársz és felfedezed Soho nyüzsgő negyedét, el ne szalassz egy ebédet vagy vacsorát a Pastaio étteremben! Ez a hely gyakran szerepel a város legjobb tésztás éttermeit összegyűjtő listákon, és nem véletlenül. Az autentikus olasz ízek és a frissen készített tészták garantáltan felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtanak.

A Soho vibráló szívében található Pastaio étterem igazi gyöngyszem azok számára, akik frissen készített, magas minőségű tésztákra vágynak elérhető áron. Az ismert vendéglős, Stevie Parle által 2017-ben alapított étterem gyorsan a helyiek és a turisták kedvencévé vált, köszönhetően ízletes ételeinek és egyedi hangulatának.

Fotó: Koczka Máté

Már a Pastaio berendezése is azonnal magával ragadja a betérőt: az étterem világos, kantinszerű belső tere barátságos és fiatalos légkört áraszt. A hosszú asztalok és a színes geometriai mintákkal díszített falak igazi társasági étkezési élményt teremtenek. A nagy francia ajtók az utcára nyílnak, így bentről is nyüzsgő étkezési élményt biztosítanak, ami tökéletes a Soho pezsgő atmoszférájának élvezetéhez.

Fotó: Koczka Máté

Az étlap az olasz konyha lenyomata, amely elsősorban a naponta frissen elkészített tésztaételekre összpontosít. Néhány kiemelkedő fogás a homár linguine, a klasszikus cacio e pepe, valamint a vadgombás tészta, amely vegetáriánusok számára is tökéletes választás. Az előételek között különösen népszerű a burrata és az ‘Nduja szendvics, amely a fűszeres kolbász és az édes méz tökéletes egyensúlyát kínálja.

Fotó: Koczka Máté

A desszertek közül a tiramisu és a affogato különösen ajánlott, mindkettő édes zárást ad a mennyei ebédnek vagy vacsorának. AProsecco slushie-k is nagy kedvencek a vendégek körében, frissítő és játékos csavart adva az étkezés élményének.

A Pastaio remek ár-érték arányt garantál, a legtöbb tésztaétel ára alig haladja meg a 10 fontot, míg a húsos variációk 20 font alatt maradnak. A megfizethetőség és a bőséges adagok miatt népszerű választás gyors ebédekre és nyugodt vacsorákra egyaránt.

Fotó: Koczka Máté

Az étterem hatékony kiszolgálásáról is igen ismert, amely magában foglalja a gyors asztalforgást, miközben magas színvonalú vendéglátást nyújt. A Pastaio kerekesszékkel és babakocsival is ideális választás, így családok és mozgáskorlátozottak számára is könnyen hozzáférhető.

A Pastaio a Ganton Street 19. szám alatt található, közvetlenül a híres Carnaby Street mellett, és könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel: a legközelebbi megálló az Oxford Circus metróállomás. Az étterem a gasztronómiai élmény mellett számos lehetőséget kínál az étkezés előtti és utáni idő eltöltésére is, kezdve a Liberty áruházban való vásárlástól a Soho pezsgő éjszakai életének és színházi előadásainak felfedezéséig.

Fotó: Koczka Máté

Összefoglalva, a Pastaio nagyszerű tagja London éttermi kínálatának, az olasz konyha friss, finom ételeit és élénk hangulatát kínálva.