Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2024.06.24
London, a történelem és a kultúra városa, amely mindig is vonzotta a turistákat a világ minden tájáról. A legnépszerűbb nevezetességek, mint a Tower Bridge, a British Múzeum vagy a Buckingham-palota mellett olyan rejtett kincsekre is bukkanhatunk, amelyek különleges, új élményeket kínálnak. Az egyik ilyen lenyűgöző hely a Twist Múzeum. Az interaktív kiállítótér az optikai illúziók világba kalauzolja a látogatókat, a gyerekek és a felnőttek számára is felejthetetlen élményt nyújt az Oxford Street szívében. Az érdeklődők a hosszú nyitvatartási időnek köszönhetően akkor is élvezhetik a kiállítást, amikor a legtöbb múzeum már bezárt. Készülj és fedezd fel a valóság egy teljesen új dimenzióját!

Ha szeretnél kilépni az ikonikus londoni látnivalók árnyékából és valami igazán exkluzív élményt megtapasztalni, a Twist Múzeum tökéletes választás. Ez az innovatív létesítmény, amely a szórakoztatás mellett az ismeretterjesztést is szolgálja, a város szívében, az Oxford Street 248. szám alatt található. A múzeumot a hosszú nyitva tartása teszi különösen vonzóvá azok számára, akik a késő esti időszakban is szeretnének tartalmas programot találni.

Fotó: Koczka Máté

Interaktív játszótér az elme számára

A Twist Múzeum 2022-ben nyitotta meg kapuit, azóta a londoni kulturális élet egyik legizgalmasabb színterévé vált. Az intézmény célja, hogy művészek, neurológusok és filozófusok közreműködésével olyan új dimenziót állítson a látogatók elé, ahol újraértékelhetik érzékelésüket és tapasztalataikat a világról. A kiállítás terei mind-mind az emberi érzékelés különböző aspektusait mutatják be. 

Fotó: Koczka Máté

A látogatók interaktív installációkon keresztül fedezhetik fel, hogyan működik az emberi agy. Vajon képesek vagyunk olyan színeket látni, amelyek valójában nincsenek ott? Mindig tudjuk merre van fent és lent? Lehet egy folyosó végtelen? Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekben mélyedhetünk el a Twist Múzeumban, miközben szórakoztató és elgondolkodtató élményekben van részünk. 

Hosszú nyitvatartási idő, könnyű megközelíthetőség

Míg Londonban sok más múzeum korán bezár, a Twist Múzeum késő estig nyitva tart, így kitűnő választás lehet egy hosszú városnéző nap után: 

  • Hétfőtől – csütörtökig 11:00-től 19:30-ig
  • Pénteken 11:00-től 21:00-ig
  • Szombaton 10:00-től 21:00-ig
  • Vasárnap 10:00-től 18:30-ig tart nyitva. 
Fotó: Koczka Máté

Minden korosztálynak szórakoztató

A Twist Múzeum különösen népszerű a családok körében. Az interaktív kiállításoknak köszönhetően a gyerekek egy pillanatra sem maradnak élmény nélkül, miközben a tudományos élményközpontban a szülők sem unatkoznak. A látogatók beszámolói szerint, a múzeum tökéletes egyensúlyt teremt a szórakozás és a tanulás között, így mindenképpen ajánlott azoknak, akik gyerekekkel keresik fel a brit fővárost. 

Fotózási lehetőségek

A Twist Múzeummal garantált a siker a közösségi médiában!  A különböző kiállítások számtalan egyedi és látványos fotózási lehetőséget kínálnak. Az elvarázsolt szobák, mozgó falak mind-mind olyan képek készítését teszik lehetővé, amelyek biztosan jól mutatnak majd az Instagramon. 

Fotó: Koczka Máté

Könnyű megközelíthetőség 

A Twist Múzeum London egyik legforgalmasabb és legkönnyebben megközelíthető utcájában, az Oxford Street-en található. A kiváló közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően a város bármely részéről könnyedén elérhető. A központi elhelyezkedés lehetővé teszi, hogy a látogatást könnyedén beilleszthessük egy shoppingolós, városnézős napba.  

Látogatási tippek 

  • Foglalj előre: bár a helyszínen is lehet jegyet venni, a múzeum népszerűsége miatt érdemes előre foglalni, hogy biztosítsd a bejutást
  • Ne siess: szánj legalább 1-2 órát a múzeumban felfedezésére, hogy minden attrakciót kipróbálhass 
  • Kerüld el a tömeget: látogass el a múzeumba a nyitás korai óráiban vagy később este, hétköznapokon
Fotó: Koczka Máté

Ha London, akkor Twist Múzeum

A Twist Múzeum tökéletes választás azoknak, akik valami különlegeset keresnek Londonban. Központi elhelyezkedésének, hosszú nyitvatartási idejének és interaktív kiállításainak köszönhetően a létesítmény egyedülálló élményt nyújt minden korosztály számára. Ha legközelebb Londonban jársz, ne hagyd ki a Twist Múzeumot, és fedezd fel a valóság új, meglepő dimenzióját!