Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2024.03.11
A Történelmi Avas fejlesztése 2023-ban bekerült a Green Destinations TOP100 fenntarthatósági programja közé. A program részleteivel most a helyszínen is megismerkedhetnek az első magyarországi Green Destinations tréningnap résztvevői. 

A fenntartható turizmus elveinek megvalósítása és terjesztése érdekében az Innotime Hungary Kft a Bükki körrel közösen 2024. április 17-én szervezi meg az első magyarországi Green Destinations tréningnapot, amelyre Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból és Romániából is várnak résztvevőket. Az esemény nemcsak a desztinációk és turisztikai vállalkozások számára nyújt lehetőséget arra, hogy végiggondolják a fenntarthatósági elvek saját működésükbe való beépítését, hanem minden turizmus és fenntarthatóság iránt érdeklődő szakember számára is egyedülálló alkalom lesz a globálisan elfogadott fenntartható turisztikai keretrendszer megismerésére.

A tréningnap célja, hogy bemutassa a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) fenntartható turizmus elvárásainak keretrendszerét és az erre építő nemzetközi minősítő rendszert. A Green Destinations a legnagyobb, a GSTC által akkreditált desztinációkat minősítő testület, amely immáron 90 országban van jelen világszerte, lehetőséget biztosítva desztinációk és vállalkozások minősítésére egyaránt.

A tréningnapon neves külföldi vendégelőadók is részt vesznek: Anula Galewska, a Travindy alapítója és Helga Lukač, a Muraszombat Fejlesztési Központ szakértője, akik saját tapasztalataik alapján fognak beszélni szlovén és lengyel – már minősített – desztinációk és vállalkozások fenntarthatóbbá válásáról.

A tréningnap során minden résztvevő desztináció és turisztikai szolgáltató számára elkészül egy szintfelmérés, ami egyszerre teszi láthatóvá, hogy a GSTC standardoknak mennyiben felel meg az adott desztináció vagy szolgáltatás, illetve hogy hogyan indulhatnak el leghatékonyabban a fenntarthatóság felé vezető úton.

A Green Destinations tréningnapra történő regisztrációért és további információkért kérjük, látogassanak el a következő linkre: https://www.innotime-hungary.com/event/green-destinations-training-day-2 https://bukkikor.hu