Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2024.02.21
A londoni President Hotelben megrendezett "Faulty Towers" (Magyarországon Waczak szálló néven ismert sorozat) interaktív vacsoraélmény egy olyan kulináris utazás, ahol a vendégek nem csak a tányérjukat, hanem a nevetőizmaikat is jól lakathatják. Amikor a brit humor klasszikusai találkoznak a gasztronómiai élvezetekkel, különleges varázslatnak lehetünk tanúi. Mikor először hallottam a Faulty Towers előadásról, rögtön úgy döntöttem, hogy ezt látnom kell. Ezúttal a londoni President Hotel adott otthont ennek az egyedülálló, interaktív színházi vacsora- élménynek, ahol a legendás sorozat karakterei keltek életre. Már az ajtóban Basil, Sybil és Manuel fogadásával kezdődött a kacagtató kaland.

Belépve a hotel éttermébe, azonnal a sorozat világába csöppentünk. A helyszín tökéletesen visszaadja a brit komédia hangulatát, autentikus 70-es évekbeli stílusával. A szereplők, akik a híres karaktereket formálják meg, zseniálisan hozzák a sorozat humorát. Basil, aki a folyamatos káosz közepén próbál rendet tartani, Sybil, aki elegánsan, de határozottan irányít, és természetesen Manuel, a szeretnivaló, de ügyetlen pincér – mindegyikük egytől egyig könnyen szerethető figurák, együtt pedig garantálják a jó hangulatot.

A háromfogásos menü igazi gasztro-élmény

A vacsora fenséges volt, a vendégeknek háromfogásos menüt szolgáltak fel. Előételként sütőtök levest kaptunk, ami ízletes és krémes volt. A főétel citromos-oregánós sült csirkecomb, vagy a vegetáriánusoknak kínált tök és lencse Wellington, mindkettő hihetetlenül ízletes volt. Kétféle desszertből választhattunk: egy fehércsokoládés-málnás sajttorta, vagy egy csokoládés-narancsos brownie zárta a menüt, tökéletes befejezései volt az estének.

Fotó: Jane Hobson

Az étkezés alatt folyamatosan zajlott a kacagtató improvizáció. Basil egy pillanatra sem hagyta, hogy unatkozzunk, Sybil eleganciája és Manuel ügyetlensége pedig tovább fokozták az est hangulatát. Az egyik pillanatban Manuel véletlenül összekeverte a rendeléseket, majd Basil a szokásos módon próbálta helyrehozni a dolgot, ami természetesen csak további káoszhoz vezetett.

Interaktív komédia a javából 

Ami igazán lenyűgözött, az a színészek interakciója volt a közönséggel. Úgy éreztem, mintha tényleg a “Faulty Towers” vendége lennék. Egy alkalommal Basil hozzám fordult tanácsért, amitől az egész asztalunk nevetésben tört ki. Egy másik alkalommal Manuel véletlenül leöntött egy vendéget, ez a kis balesetet is hatalmas ováció övezte.

A színészek briliáns improvizációs képességeinek köszönhetően minden előadás egyedi és kiszámíthatatlan. Ez a spontaneitás teszi az egész élményt még izgalmasabbá.

Minden szórakozni vágyónak csak ajánlani tudom ezt a páratlan előadást. Az étel finom volt, a nevetés pedig garantált! Ez egy tökéletes program mindazoknak, akik szeretik a brit humor finomságát és egy különleges esti programot keresnek Londonban.