Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2024.02.13
A művészet és a modern technológia találkozását mutatja be London egyik meghatározó látványossága, a 2022-ben nyílt Frameless. A Marble Arch közelében található interaktív galéria új szintre emeli a művészeti élmény fogalmát, a látogatók pedig teljesen új módon merülhetnek el a művészet világában.

A négy, innovatív technológiával felszerelt galériában szinte életre kelnek a híres műalkotások így a látogatók nem csupán megfigyelők, hanem a művészeti élmény aktív résztvevőivé válnak. A Frameless egyedülálló formátuma új távlatokat nyit a művészet és a digitális technológia világában, mára pedig az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb kulturális célpontjává vált.

A Marble Arch közelében található Frameless kiállításon a hagyományos festmények és szobrok helyett a digitális technológia és a klasszikus művészet találkozásának lehetünk tanúi.

Fotó: Koczka Máté

A négy tematikus galériában a látogatók nem csak műtárgyakat nézegethetnek, de át is élhetik az alkotásokat. Vincent Van Gogh “Csillagos éj” című festménye például egy teljes szobát tölt be, ahol a festmény dinamikus ecsetvonásait követve magunk is részesei lehünk a képnek.

Az interaktivitás és a technológia találkozása

A Frameless legmodernebb digitális technológiáinak köszönhetően új életre kelnek a művészeti alkotások. A látogatói interakciók révén mozognak és változnak a festmények és a szobrok, így mesélve el egyedi történeteket. Ez a különleges interaktivitás pedig egy teljesen új megközelítést ad a művészet értelmezéséhez.

Fotó: Koczka Máté

A Frameless könnyen megközelíthető a Marble Arch metróállomástól, a nyitvatartási idő pedig abszolút látogatóbarát, ennek köszönhetően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb időpontot. A helyszínen található szintén digitálisan vetített falakkal rendelkező kávézó és ajándékbolt pedig lehetőséget biztosít a látogatóknak arra, hogy megpihenjenek, és magukkal vigyenek egy kis emléket a nem mindennapi élményükről.