Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2024.02.12
London, a világ egyik legizgalmasabb városa, a magyarok egyik legnépszerűbb úticélja számtalan kalandot kínál a turistáknak. Akár először jár valaki a városban, vagy visszatérő vendég: az O2 Aréna megmászása egy olyan különleges kaland, amit nem érdemes kihagyni. Csatolják be a hevedereiket, indulunk a magasba!

Az O2 Aréna, amely az ezredfordulóra készült el Millennium Dome néven, ma már a világ egyik legismertebb koncert- és sportesemény helyszíne. Az épület nemcsak méreteivel és modern dizájnjával tűnik ki, hanem azzal is, hogy lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy a kupola tetején sétálva fedezzék fel a városi panorámát.

Fotó: Koczka Máté

Az O2 Aréna megmászása egy izgalmas, körülbelül 90 perces túra, amely során a látogatók a kupola tetejére jutnak, és onnan csodálhatják meg a várost. A mászás során a résztvevők egy 380 méter hosszú útvonalon haladnak, amely 52 méter magasságban húzódik, és lenyűgöző 360 fokos kilátást biztosít Londonra. A túra során lehetőség van nappali, naplemente, vagy alkonyati mászási élményt választani, minden egyes időpont egyedi atmoszférát és látványosságot kínál.

Fotó: Koczka Máté

Minden résztvevő alapos biztonsági oktatáson esik át. A cég által biztosított felszerelés magában foglalja a biztonsági cipőt, és az időjárástól függően vagy egy teljes jumpsuit-ot vagy egy könnyebb mellényt. A mászás során a résztvevők egy biztonsági kötélhez vannak rögzítve, ami garantálja a biztonságos haladást.

Fotó: Koczka Máté

Kilátás a csúcsról

A mászás csúcspontja a kilátóterasz, ahonnan a látogatók lenyűgöző kilátást élvezhetnek. Itt van lehetőség fotókat készíteni, és élvezni a város látványát, beleértve a történelmi Greenwich-t, az Olimpiai Parkot, a Canary Wharf felhőkarcolóit, és sok más nevezetességet.

Fotó: Koczka Máté

A mászás során különböző csomagok közül lehet választani, mint például az ünneplő mászás, ahol a csúcson pezsgővel ünnepelhetik a látogatók a különleges alkalmakat, vagy a mászás és étkezési élmény, ahol a kalandot egy finom vacsorával zárhatják. Ezen felül érdemes előre foglalni a jegyeket az online platformokon keresztül, hogy biztosítsuk a helyünket ezen a különleges túrán.

Fotó: Koczka Máté

A mászás nemcsak egy (könnyű) fizikai kihívás, hanem egy emlékezetes élmény is, amely lehetővé teszi a látogatóknak, hogy egy másik nézőpontból ismerjék meg London városát. Ez az élmény nemcsak a visszatérő turistáknak, hanem az első alkalommal érkezőknek is maradandó emléket szerez.

Bővebb információ és foglalás: https://www.theo2.co.uk/up-at-the-o2/climb