Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2024.01.29
A Wizz Air márciusban újraindítja járatait Budapest és Kisinyov között, a légitársaság hetente két alkalommal közlekedik majd Moldova fővárosába. Összegyűjtöttük, mit érdemes megnézni Kisinyovban.

A budapesti útvonal mellett a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről is újraindítja járatait Moldova fővárosába – tudatta a Wizz Air az MTI-vel.

A Wizz Air jelenleg 196 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. Tavaly a társaság 60,3 millió utast szállított.

Mit érdemes megnézni Kisinyov-ban?

Kisinyov, Moldova fővárosa, egy különleges hely, ahol az európai és a posztszovjet kultúra találkozik. A város tele van izgalmas történelmi és kulturális nevezetességekkel. Az egyik legfőbb látványosság a Triumfális Kapu, amely a 19. századi orosz hadseregek győzelmét ünnepli. A városközpontban található Szent Teodor Tiron Katedrális gyönyörű építészeti stílusban áll, lenyűgöző a belső díszítése is.

Fotó: Unsplash

A Kisinyov központjában található híres Ortodox katedrális és a Nemzeti Színház mind-mind elbűvölő látványosságok. Emellett Kisinyov gazdag múzeumaival, köztük a Nemzeti Történeti Múzeummal és a Szépművészeti Múzeummal, mély betekintést nyújt Moldova történelmébe és kultúrájába.

Fotó: Unsplash

Moldova fővárosa számos zöld területtel is büszkélkedhet, mint például a Dendrarium Park, ami egy gyönyörű botanikus kert. Az ételek és italok szerelmesei is élvezni fogják a helyi piacon, a Piata Centrala-n kínált friss termékeket és a helyi borokat.

A város különleges hangulatát a színes utcák, a történelmi épületek és a barátságos emberek adják. Kisinyov egy lenyűgöző város, amely betekintést enged Moldova gazdag kultúrájába és történelmébe.