Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.12.27
Az ünnepi együtt töltött családi pillanatok remek lehetőséget adnak arra, hogy családi fotókat nézegessünk. De miért ne készíthetnénk el együtt újra egy régi kedvencet?

Karácsony környékén összegyűlik a család, előkerülnek a régi fényképek és a sok-sok évvel ezelőtti vicces családi történetek. Ilyenkor mindenki egy kicsit nosztalgikus hangulatba kerül és egy kicsit szeretne visszamenni a múltba.

„Az egyik legnépszerűbb nosztalgikus program a családi fotók nézegetése és újabban egyre népszerűbb, hogy a régi családi fotókat évekkel később újraalkotják a családtagok. Számos vicces pillanat születhet ebből, ami szintén összehozza a rokonokat, például amikor apró gyerekként a szülők karjában pózolunk, majd 20-30 évvel később megpróbáljuk ugyanezt a képet elkészíteni. Minél autentikusabb a friss fotó, annál viccesebb az elkészült montázs. A közösségi oldalakon ráadásul ezek az akkor és most típusú képek virálisan terjednek” – mondta el Lakatos Áron, a Pölöskei szörp kommunikációs menedzsere.

A szakember azt is kiemelte, hogy sokszor ezek a tartalmak népszerűbbek, mint az ilyenkor megszokott karácsonyi családi fotók.

„A karácsony leggyakoribb bejegyzései az eljegyzésekről vagy egy baba érkezésének bejelentéséről szólnak, esetleg a család osztja meg a közös fotóját, erre azonban távoli ismerősként nehezebben tudunk rákapcsolódni. Egy akkor és most típusú fotómontázs azonban megmozgatja a fantáziánkat, összehasonlítjuk a két képet és esetleg mi is kedvet kapunk egy ilyen fotó elkészítéséhez” – tette hozzá a szakértő.

Sztárok csatlakoztak a kezdeményezéshez

A Pölöskei szörp fennállásának 30. évfordulójára egy nem mindennapi nyereményjátékot hirdetett ennek kapcsán, amibe hírességek is bekapcsolódtak.

„Arra buzdítjuk a családokat, hogy vegyenek részt a december 20. és január 7. között tartó nyereményjátékunkon: álljanak össze és készítsenek el egy régi fotót újra, ezeket pedig képmontázsként töltsék fel Facebookra és/vagy Instagramra, majd lássák el a #pölöskei30 megjelöléssel. A Pölöskei szörp immár több, mint 30 éve a családok asztalán színesíti a boldog pillanatokat, ennek apropóján hívjuk most játékra a családokat. A kampányhoz már több ismert ember és influenszer is csatlakozott, akik családjukkal, testvérükkel, rokonaikkal vagy épp a házi kedvencükkel közös fotójukat készítették el újra. Remek képeket készített többek között Majoros Hajnalka, Ponekker Virág, Tücsi, Börcsök Viktória, Konkoly Ágnes vagy épp Juhász Vivien gasztro blogger” – fejtette ki Lakatos Áron.

A játék időtartama alatt minden szerdán véletlenszerűen sorsolják ki a nyerteseket, akik közül ketten egy-egy 50 ezer forintos vásárlási utalvánnyal lesznek gazdagabbak, amelyet a REGIO Játékboltokban tudnak beváltani, egy szerencsés nyertest pedig egy 150 ezer forintos TESCO vásárlási utalvánnyal jutalmaznak. A játék végén egy különdíjat is kiosztanak: a legjobban elkészült fotó tulajdonosa egy szuper családi fotózáson vehet részt, de a pályázók között 9db 6-os pakk finom szörpöt is kisorsolnak majd.