Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.12.12
A népszerű családi síközpont, Tátralomnic december 15-én, pénteken nyitja meg kapuit. A síelőknek 8 km pálya és 4 felvonó áll rendelkezésükre: Tatranská Lomnica – Start, Buková hora, Čučoriedky, A síelőkre a kék és piros pályák kellemes kombinációja vár.

A gyalogos látogatók számára péntektől Tátralomnicon a Start – Skalnaté Pleso gondolás felvonó és a Lomnici štít felvonó is közlekedik. A Skalnaté Pleso és Čučoriedky közötti sípályák, amelyek előkészítésén dolgoznak, továbbra is zárva vannak. Még a legmagasabban fekvő Lomnici-nyereg sípálya sem üzemel, amely kizárólag a természetes hótól függ.

A Magas-Tátrában december 2. óta síelnek Csorbatón, ahol az Interski, a Turistická és a Juniorská pályák nyitva vannak. Karácsonykor az újtátrafüredi Jakubkova lúka sífelvonót is üzembe helyezik.

A legjobb síbérletek előre beszerezhetők online a gopass.travel. A szánkózás szerelmeseinek van egy 2,5 km-es szánkópálya Hrebienok és Starý Smokovec között. A Magas-Tátra idén is népszerű hely a karácsonyi és újévi ünnepek eltöltésére. A karácsonyi ünnepekre a szállodák kihasználtsága átlagosan már 60-70%, az év fordulóján a napok kihasználtsága már meghaladja a 90%-ot.

Az újév megünneplését a Magas-Tátrában sokféle formában rendezik meg. Szilveszter  oldies party formájában kerül megrendezésre Hrebienokon – Tarajka,  szilveszter az Angels & Demons témában Tatranská Lomnica-ban vagy sok helyen latin stílusban.