Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.12.03
A legtöbb utazó ha azt a nevet hallja Nádudvar, a méltán világhíres fazekasság jut eszébe, holott az ezt a nevet viselő tejtermékek gyára is a településen található!

Nádudvar ősi település, nevét az árterekben előforduló nádról és az ebből kerített udvarokról kapta. A 300 éves múltra visszatekintő fekete kerámia korábban a mindennapok kelléke volt, amellyel hírnevet vívott ki magának a város. A településen több helyen a mai napig is megtekinthetjük a mestereket munka közben és természetesen vásárolhatunk ezekből a gyönyörű darabokból, sőt magunk is kipróbálhatjuk tehetségünket.

A város egyre híresebb lesz a finomabbnál finomabb termékeket előállító „Nádudvari” gyárról, mely az egyik üzemében hústermékeket, a másikban tejtermékeket állít elő. Nekünk ez utóbbiba volt alkalmunk betekintést nyerni, így most ezt szeretnénk a teljesség igénye nélkül, amolyan „kedvcsinálóként” bemutatni.

Tejtermékeik a vidék ízét, zamatát idézik, kiváló minőségű tejből készülnek, melynek nagy része saját telephelyeikről származik, a Hortobágy környéki régióból. A remek ízeket, a válogatott, kiváló alapanyagok biztosítják, és a gyártás folyamán nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden termék, egyforma, tökéletes minőségben kerüljön ki az üzemből, hiszen a piaci versenyben, evvel biztosítják egyre nagyobb részesdésüket.

A túrót már Európa egyik legkorszerűbb berendezés rendszerével készítik csomagolják, de minden gépsor vagy már a legmodernebb technikát képviseli, vagy folyamatos cserélik le őket. Jelenleg is hatalmas energiamegtakarító beruházás folyik a gyárban, gépcserékkel, napelem rendszerekkel.

Az üzem bejárása alatt tapasztalhattuk a maximális higiéniát, a modern technikát, az elhívatott személyzet munkáját, és természetesen azokat a laikusoknak igen érdekes folyamatokat, amikor a tejből a különböző termékek szülnek, azokat csomagolják, dobozolják.

Azt is megtudtuk, hogy átfogó környezettudatos fejlesztési programot valósít meg az idén a Nádudvari Élelmiszer Kft.,amelynek eredményeként körülbelül 300 család igényét fedező energiamennyiséget sikerül megspórolni. „A vállalatcsoport számára prioritás a minél zöldebb működés. Élelmiszeripari vállalatként nem is gondolkodhatunk másként. Éppen ezért igyekszünk minden területen, így a termelésben vagy akár a csomagolások fejlesztése terén is érdemi eredményeket elérni. A vásárlói visszajelzések alapján azt látjuk, hogy a fogyasztók termékválasztásánál bizony már szempont, hogy olyan vállalattól válasszanak, akiről tudják, hogy vagy környezettudatos termelést és működést építettek fel, vagy ezen a téren komoly előrelépéseket tesznek” – hangsúlyozta Nagy Ádám, a Nádudvari ügyvezető igazgatója.

A termékpaletta egyre növekszik, mindig újabb és újabb termékekkel igyekeznek előállni, ami most mindenképpen kiemeltek, az a réteges krémjoghurt és a „Fitnesz termékek”, melyek egyre nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban.

Az üzem, bár magyar tulajdonban van, mégis „nyugati mintára” egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetvédelemre és a dolgozókra is. Karácsonyra például 126 modern kerékpárral ajándékozza meg azokat a dolgozókat, akik vállalják, hogy ezekkel járnak munkába.

Másik kiemelkedő projektjük, a „Kerülj egy joghurttal közelebb a természethez!” a napokban zárult le. A vállalat minden októberben értékesített 100 kilogramm joghurt után egy, Magyarországon őshonos fát ültet el a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-vel együttműködve. A program jóval a várakozások fölötti eredményt hozott, hiszen közel 400 tonna terméket adtak el. Így a vállalat további kiegészítéseivel mintegy 5000, hazánkban őshonos fekete-nyárfa csemete ültetését finanszírozza közel 1 hektáros területen a 2023-ban „Magyarország legszebb erdejének” választott Debreceni Nagyerdőben.

Ha a településre látogatunk, az üzem és a keramikusok felkeresése után ne feledkezzünk meg termálfürdőjéről sem, melynek gyógyvizében lubickolva kipihenhetjük a sok emlék begyűjtésével, és az utazással járó fáradalmakat!

Ami minket „fogyasztókat” igazán érdekel, azok a finom, egyforma minőségű, és egyre nagyobb kínálatot jelentő remek termékeik, melyeket egyre kedvezőbb áron vásárolhatunk meg, mivel a gyár az idén jelentősen csökkentette a gyárból kikerülő tejtermékeik árát.

De ne érdemes megemlíteni finom hús és mirelit termékeiket is, aminek készítését ugyan nem láttuk, de a finomságok egy részéből volt alkalmunk kóstolni.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy érdemes továbbra is keresni a „Nádudvari” termékeket a polcokon, hiszen ár/érték arányban a legjobb élelmiszereket vihetjük haza, ráadásul hazai alapanyagokból, itthon gyártott, minimális szállítással hozzánk kerülő finomságokról van szó!

További információ: www.nadudvari.hu

Köszönjük a KNK PR és MÉDIA munkatársainak www.knkpr.hu

Szerző: Zamody Gábor