Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.11.20
Októberben megkezdődött a síbérletek előértékesítése, november közepén megkezdődött a hóágyúzás. A síszezon már a közelben van.

A síközpontok kihasználták a hűtést, és a hópisztolyok elkezdték termelni az első hóhalmokat. Vasárnap délután indult Jasnáról, a Chopok-hegy északi és déli oldalán kb. 1300 méter magasságból havazás, 180 hóágyúzási pont volt akcióban.

A nagyszerű dolog az, hogy a természetes hó korábban is esett, nagyobb magasságban akár 30 cm-re is, ami nagyszerű, mert minden centiméter számít. Megvan a hátter, és továbbra is Jasnában készülünk a világsíkupára. Jasnán különös figyelmet fordítanak arra a lejtőre, ahol 2024. január 20-21-én rendezik a világkupaversenyeket. Ott a kezdetektől fogva nagyobb mennyiségű vízzel készítik a havat, hogy az aljzat a lehető legkompaktabb legyen.

A hóágyúzás a Magas-Tátrában is elindult. Hétfőn éjfélkor kezdték a hóágyúzást, a körülmények lehetővé tették, hogy a Kálnai-tótól a Start első ágaként megkezdik a hóágyúzást. Körülbelül 8 órán keresztül fújták a havat, és 50 hóágyúzási pont működött. A hóágyúzás minden üdülőhelyen folytatódik az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően.

A síközpontok tájékoztattak, hogy a 2023/24-es síszezont december 2-án Jasnán, december 9-én Csorbatón és december 16-án Tátralomnicon szeretnék megnyitni. A síbérletek előértékesítése október 30-án kezdődött gopass.travel-kor, ahol a síelők rugalmas áron vásárolhatnak síbérleteket a szezon egyes napjaira.

Az aktív síelők számára a legelőnyösebb síelést továbbra is a PREMIUM Smart Season Pass garantálja, amely 4 ország 10 üdülőhelyén több mint 200 km pályát kínál. A TMR szállodákban elszállásolt Jasná és Magas- Tátra hegyi üdülőhelyek minden látogatója számára vonzó előny áll rendelkezésre – minden éjszakára síbérletet / felvonójegyet, valamint bejáratot kapnak a Tatralandia és Bešeňová vízi
parkokba.