Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.11.17
Ön is izgatottan várja már a karácsonyt? Élvezze a varázslatos adventi hangulatot idén Kassán a 2023-as Kassai Mesés Karácsonyon, amely minden évben gazdag kínálattal várja a mágikus rendezvényekre, amelyek felvilágítják a város utcáit. Meghívjuk Önt is Kassára a nem messze lévő Magyarországról – kényelmesen elérhet minket autóval, vonattal vagy busszal. Szálljon meg Kassán egy hosszú hétvégére vagy egy tovább tartó kirándulásra, és merüljön el az élő atmoszféra varázsában. Mire számíthat idén?

A városi élő rendezvények forgataga

A Kassai Mesés Karácsony kitűnő lehetőség egy új utazási élményre otthon közel és a szomszédos országokból is. A hivatalos megnyitóra pénteken, 2023. december 1-jén 17:00 órakor kerül sor, és a kísérő rendezvények egészen december 23-ig tartanak. Később, a Szenteste és az első karácsonyi ünnepnap után a karácsonyi vásár látogatói számára egészen az év végéig, beleértve Szilvesztert is folytatódik. A zenei, színházi és táncprogramok mindig 17:00 órakor kezdődnek és 21:00 óráig tartanak, pénteken és szombaton pedig 22:00 óráig. A program idén is változatos lesz, van mire számítani!

Karácsonyi vásárok hagyományos ízekkel és specialitásokkal

Karácsony nem lenne igazi a Karácsonyi Vásárok nélkül, amelyek különleges mesés hangulatot teremtenek a városban. Idén a Fő utcán összesen 45 stand várja Önt, kínálva frissítőket, karácsonyi specialitásokat, kézműves és kézzel készített ajándékokat és szuvenírek. Itt megtalálhatja a gasztronómiai finomságokat, mint például első alkalommal sült sertéshúst és egyéb húsokat, roston és nyársakon, vegetáriánus specialitásokat, halat, forralt bort és egyebeket. Az édesszájúakat karácsonyi sütemények, sült diók és mandulák, forró csokoládé, palacsinták és a népszerű sült gesztenyék várják. Elkalandozhat a közeli udvarokba és a város szélesebb központjának tereire is, ahol a zene, az ízletes specialitások illata és a karácsonyi fények életre kelnek. Kóstolja meg a helyi híres loksha-t mákkal vagy bryndzával, a lángost vagy az illatos kürtőskalácsot.

A karácsony jótékonysági akciókat is hoz

Az év legszebb ünnepeiben fontos másokra is gondolni – azokra, akiknek segíthetünk. A Kassai Mesés Karácsony szíve már hagyományosan a Polgármesteri forralt bor és az Angyalok káposztalevese gyűjtések, amelyekhez bárki csatlakozhat. Egy pohár ízletes forralt bor és egy tál hagyományos káposztaleves önkéntes hozzájárulással nem csak a testet, hanem a lelket is melegíti. Mindkét gyűjtés önkéntes alapon történik, és a bevétel azokhoz az emberekhez kerül, akiknek ebben az időszakban a legnagyobb szükségük van rá.

Nem hiányozhat a karácsonyfa sem

A Kassai Mesés Karácsony idén ismét gazdagítja a kolosszális karácsonyfa az Immaculatánál, valamint a Fő utca és a történelmi központ közeli utcáinak mágikus karácsonyi fénydekorációja. Álljon meg a kézzel faragott fa Betlehemnél az Alsó kapunál, a kézzel kötött Adventi koszorúnál az Urban toronynál és a Szent Erzsébet-dóm mellett, a Mesés világútban a Városligetben, és a rendkívül népszerű “Kassai szemnél.” Egy pohár meleg itallal a kezében éppen onnan élvezheti a város nappali vagy esti csodáját.

Eredeti karácsonyi ajándékok helyi művészek keze munkájából

Kombinálja az élvezetes sétákat a kivilágított városon át az eredeti karácsonyi ajándékok vásárlásával. Sok stand a karácsonyi vásárokon kézzel készített gyertyákkal, mézeskalácsokkal, kerámiával és számos egyéb kézműves termékkel varázsolja el Önt. Az egyedi ajándékokért a helyi lélekkel látogasson el a Visit Košice Információs Pontjára a Fő utca  59-en. Az aktuális programtippek mellett, hasznos térképeket és információkat találva megtekintheti a helyi művészektől származó tucatnyi szuvenírt és ajándéktárgyat. Ajándékozzon magának, családjának vagy barátainak kassai sakktáblát, városi ikon által ihletett faliórákat vagy hűtőmágneseket, sálat, csokornyakkendőt vagy más kedves emléktárgyakat egyedi történettel.

Ne habozzon, és tervezze meg látogatását Kelet-Szlovákia fővárosába már ma otthonának kényelméből. Az út Kassára, a szállás, a jelenlegi élő események és a Kassai Mesés Karácsony minden információját megtalálja a Visit Košice weboldalán.