Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.11.10
A közelmúltban, 2023 októberében nyílt meg Londonban a Disney 100 kiállítás, a legendás mesegyár varázslatos örökségének egy évszázados ünnepe. Az ExCeL-ben található kiállítás egyedülálló lehetőség arra, hogy az ember elmélyüljön a Disney történetében és kreatív világában. Bemutatja a legikonikusabb karaktereket, filmeket és történeteket, amelyek világszerte megragadták a közönség szívét.

A Disney 100 kiállítás egy monumentális archív kiállítás, amely tíz tematikus galériát tartalmaz. A Disney szerény kezdeteitől Mickey egérrel és Minnie egérrel a mesék varázslatos világáig ez a kiállítás egyedülálló betekintést nyújt a Disney történetmesélés gyökereibe.

Mit tartalmaznak a tematikus galériák?

A kiállítás egyik fénypontja az “Az élet illúziója”, ahol lenyűgöző eredeti jelmezeket csodálhat meg, és olyan szeretett karakterekkel léphet kapcsolatba, mint Olaf a Frozenből. A Star Wars-rajongóknak kötelező ellátogatni a „The Spirit of Adventure and Discovery” galériára, ahol a filmek kellékei és az interaktív játékok egy messzi-messzi galaxisba repítenek.

Fotó: Koczka Máté

Ha valaha azon kapta magát, hogy a Disney felejthetetlen filmdalait dúdolja, a „Hang és zene varázsa” csemege lesz a füle számára. A galéria számos lehetőséget kínál klasszikus Disney-filmdalok meghallgatására és Disney filmzenéinek varázslatos átélésére.

A “The Wonder of Disney” galéria a Disney szenvedélyes rajongótáborát és a varázslathoz való egyedi hozzájárulásukat ünnepli. Ez bizonyítja a rajongók Disney iránti tartós szeretetét, és azt, hogy hogyan tették a Disney-t életük részévé.

Ez a program nem csak felnőtteknek szól!

A gyerekek és a lelkes fiatalok számára is rengeteg magával ragadó elem található a kiállításon, varázslatos élményt biztosítva minden látogatónak. Nincs hiány fotózási lehetőségekből sem, a Hihetetlen családdal, az Olaf-szoborral de akár még Hamupipőke tündérkeresztanyjával való pózolásra is lehetőség van. Emellett számos interaktív bemutatón lehet részt venni és kipróbálni a filmkészítés különböző részleteit, amelyek mind lekötik a különböző korosztályú gyerekeket.

Fotó: Koczka Máté

A Disney 100 kiállítás egy olyan családbarát rendezvény, amely sokféle látnivalót kínál a gyermekek számára. Számos interaktív programot találhatnak itt, amelyek megragadják a fantáziájukat: a Disney-karaktereket ábrázoló műanyag szobroktól kezdve a lenyűgöző fényjátékokig és a falakon látható animációs részletekig. A kiállításon szétszórtan elhelyezett fejhallgatók animációkat és dalokat játszanak le a szeretett Disney musicalekből a Magic of Sound and Music Gallery “jukebox” stílusú szekciójában.

A látogatók mozgásra késztethetik a szeretett Mickey és Minnie egér karaktereket, és integethetnek nekik, miközben látszólag a világűr körül keringenek.

Fotó: Koczka Máté

A kiállítás végéhez közeledve színezőlapokkal és tollakkal ellátott asztalok várják a kicsiket, hogy kikapcsolódhassanak. Készüljön fel azonban a szomszédos ajándékbolt csábítására, ahol Disney-témájú játékok és ruházati cikkek széles választéka várja.

A Disney 100 kiállítás egyedülálló lehetőség a Disney történetének, kreativitásának és innovációjának felfedezésére. Ez nem csak egy kiállítás; ez egy utazás a történetmesélés évszázadán keresztül, ahol a Disney varázsa továbbra is rabul ejti a közönséget szerte a világon.

Fotó: Koczka Máté