Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.11.09
Azoknak a turistáknak, akik egyedi élményeket keresnek Londonban, három „mozgó látványosság” kínál lélegzetelállító kilátást és emlékezetes pillanatokat. A London Eye, az Uber Boat by Thames Clippers és az IFS Cloud Cable Car mindegyike fantasztikus kilátásokkal és élményekkel hívogat.

Európa legmagasabb konzolos kilátókereke, a London Eye a Temze déli partján áll. 135 méteres magasságával és 120 méteres átmérőjével lenyűgöző, 360 fokos kilátást nyújt a városra. Bár egykor ez volt a világ legmagasabb óriáskereke, az elmúlt években már megelőze néhány magasabb építmény.

A London Eye a Jubilee Gardens mellett áll, így könnyen megközelíthető a Westminster Bridge és a Hungerford Bridge irányából. Miközben a 32 utaskapszula egyikén utazunk, lenyűgöző kilátás nyílik az olyan látványosságokra, mint a Szent Pál-székesegyház, az uborka és a Temze-sorompó.

Egyedülálló élményt nyújthat egy éjszakai utazás, hogy szemtanúja legyünk London látképének teljes pompájában. Sok más látnivalótól eltérően a London Eye késő estig nyitva marad, így sötétedés után is élvezhetjük a város szépségét. Tervezzünk akár egy pikniket, vagy fedezzük fel az ide szóló élménycsomagokat, ezáltal még különlegesebbé tehetjük a látogatást.

A London Eye körül fedezzük fel Westminstert és a South Bankot

A London Eye jól megközelíthető helyen, London leghíresebb látnivalóinak közelében található. Az óriáskerék után tegyünk egy kellemes sétát a Temze déli partján, ahol olyan ikonikus helyszíneket fedezhetünk fel, mint a Southbank Centre, a Tate Modern és a Shakespeare’s Globe Színház. Ha útközben megéheznénk, rengeteg étkezési lehetőséget találunk a környéken a divatos éttermektől egészen a street food árusokig.

Uber Boat a Thames Clipperstől: Stílusosan siklik át a Temzén

Azok számára, akik el akarnak menekülni London utcáinak nyüzsgése elől, az Uber Boat by Thames Clippers üdítő módot kínál a város felfedezésére. Ez a folyami buszjárat naponta kora reggeltől késő estig közlekedik, és 24 mólónál áll meg a Temze mentén, a keleti Barking Riverside mólótól a nyugati Putney mólóig. A zsúfolt forgalom mellett elhajózva stresszmentes utazásban lehet részünk a város figyelemre méltó nevezetességei mellett. 

A folyó mentén hajókázva lélegzetelállító kilátásban lehet részünk az ikonikus látnivalókról, beleértve a London Eye-t, az O2 Arénát, a South Bankot, a Covent Gardent, a Londoni Értéktőzsdét, a Maritime Greenwich-et és az Egyesült Királyság Parlamentjét. A hop-on, hop-off River Roamer jegy pedig  lehetővé teszi, hogy részletesen is felfedezzük ezeket a látnivalókat.

IFS felvonó: Szárnyaljunk a Temze felett

A London központjától mindössze 15 percre található IFS Cloud Cable Car egyedülálló és izgalmas élményt kínál. A Greenwich-félsziget és a Royal Docks között keresztezi a Temzét, és páratlan kilátást nyújt Londonra a folyó felett 90 méterrel.

A jellegzetes lila kapszulákban történő utazás során lehetőségünk nyílik megcsodálni a Szent Pál-székesegyházat, az Uborkát, a Temze-sorompót, a Maritime Greenwich-et és a Queen Elizabeth Olimpiai Parkot. A Transport for London által üzemeltetett kényelmes autók felejthetetlen módot kínálnak a város felfedezésére.

A Greenwich-félsziget, ahol az IFS Cloud Cable Car található, nyüzsgő környék, tele látnivalókkal. Ha itt járunk, látogassuk meg a Cutty Sarkot, a Nemzeti Tengerészeti Múzeumot és a Temze-korlátot és tegyünk egy sétát a Temze ösvényen, hogy élvezzük a festői kilátást.

A Royal Docksból felfedezhetjük a Newham City Farmot, a Museum of London Docklands-ot és az ExCeL kiállítási központot. Ha interaktív élményekre vágyunk, nézzük meg a London Cable Car Experience-t, amely az IFS Greenwich-félsziget állomás közelében található.

London mozgó perspektívája

Függetlenül attól, hogy a London Eye-on vagy a Temzén körutazunk a Thames Clippers Uber Boatjával, esetleg a folyó fölé emelkedünk az IFS Cloud Cable Car-on, ezek a „mozgó attrakciók” változatos módokat kínálnak London szépségének felfedezésére. Minden élmény egyedi kilátópontot és emlékezetes utazást biztosít a város ikonikus látványosságaira és rejtett kincseire. Hozzuk ki a legtöbbet egy londoni kalandból, és felfedezük fel a várost ezekből a rendkívüli perspektívákból.