Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.09.14
A SUP nem csak testünket tartja edzésben, hanem olyan élményeket is ad, amelyet talán más sportoknál nem tapasztalhatunk meg. Ne felejtsük el azt az előnyét sem, hogy végig a friss levegőn tartózkodunk, így egészségünkre is jótékony hatással van. Sokan elbizonytalanodnak azonban abban, hogy vásárolni vagy bérelni érdemes-e inkább a deszkákat. Most nézzük meg, hogy a vásárlás vagy a bérlés-e a jobb opció.

A saját deszka előnyei

A saját SUP deszka mindig egy új világot nyit meg előttünk. Bármikor, – amikor csak kedvünk tartja – kivihetjük a deszkát a vízre és élvezhetjük a csendet, valamint a nyugalmat, meglovagolhatjuk vele a hullámokat.  Ebben az esetben nincsen szükség az előre tervezésre, hiszen nem kell a bérléssel foglalkoznunk. A mi kezünkben van a döntés, hogy mikor használjuk és nem függünk másoktól. Legyen szó tengerparti vagy folyami túráról, teljesen mindegy. Az sem számít, hogy hétvégén vagy hétköznap szeretnénk-e használni. Egy másik hatalmas előnye a saját deszkának a megtakarítás. Ha a SUP vásárlás mellett döntünk, akkor hosszabb távon komoly összeget takaríthatunk meg. Nem kell folyamatosan kölcsönzési díjakat fizetnünk és az idő múlásával biztosak vagyunk benne, hogy a vásárlás meg fog térülni. Vásárláskor figyeljünk oda arra, hogy az igényeinknek megfelelőt válasszuk ki és méretben is azt a típust részesítsük előnyben, amely a készségeinknek leginkább megfelelő. Ma már különböző modellek és méretek érhetők el, így választékban nem lesz hiány. Ha otthonunktól távol vagyunk és nem rendelkezünk saját deszkával, akkor szintén problémába ütközhet a bérlés, hiszen nem mindenhol nyílik erre lehetőség. Bármikor úgy hozza kedvünk, induljunk el egy izgalmas túrára, hiszen a szabadság adott.

Mikor éri meg bérelni?

Vannak olyan helyzetek, amikor a bérlés lehet a legjobb megoldás. Kezdőként, ha még soha nem próbáltuk ki, akkor ideálisabb a kölcsönzés, hiszen mi magunk sem tudhatjuk előre, hogy ez a sport vajon tetszeni fog-e nekünk. Ezzel a lehetőséggel belekóstolhatunk egy új sportba. Ha csak időszakosan szeretnénk használni egy-egy nyaralás alkalmával, akkor szintén nem érdemes vásárolni, hiszen ez lesz a költséghatékonyabb megoldás. Ebben az esetben viszont előre gondoskodjunk a bérlésről, mert nem biztos, hogy az adott városban, vagy egy másik országban erre lesz lehetőségünk. Egy deszkát tárolni és szállítani is kell és ha nem rendelkezünk a szállítóeszközzel, vagy nincsen elegendő hely a tárolására, akkor szintén nem jöhet számításba a vásárlás.