Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.09.12
Az immár harmadjára megrendezett Specialty & Fine Food Fair Awards díjátadóra szeptember 11-én került sor az Olympia Londonban. A díjátadón kiskereskedőket, a fenntarthatóság jeles képviselőit, innovatív termékeket és kiemelkedő iparági szereplőket ünnepeltek a Fair Networking Hub-ban.

A díjak kiosztása azért is bír nagy jelentőséggel, mert ezáltal elismerést kaphatnak azok a szereplők, termékek és vállalkozások, amelyek a finom étel- és italágazatot oly figyelemre méltóvá teszik: minden lépésükkel változást és innovációt mozdítanak elő, és tevékenységük középpontjába a közösséget és a fenntarthatóságot helyezik.

A díjátadó ünnepség házigazdája Nicky Woods, a Specialty & Fine Food Fair rendezvényigazgatója volt, aki így nyilatkozott: „Idén fantasztikusan sok nevezés érkezett a díjra, és néhány igazán elképesztő termék, kiskereskedő és kezdeményezés került a listára. Hatalmas gratuláció a mai nyerteseknek, akik az étel-ital és a független kiskereskedelem világának legjobbjait képviselik.”

A díjak bírája, Laura Robert, a Laura’s Larder tulajdonosa és 2022-ben az Év Független Kiskereskedője díj nyertese így nyilatkozott: „Csodálatos élmény volt a Specialty & Fine Food Fair Awards zsűritagja lenni! Az érdekes, szórakoztató és céltudatos termékek tárháza hozta izgalomba az egész zsűrit.”

Paul Hargreaves, a Cotswold Fayre speciális nagykereskedelmi cég vezérigazgatója számára valódi meglepetést okozott az iparág felé nyújtott kiemelkedő hozzájárulásért járó kitüntetés. „Teljes meglepetés volt, de egyben óriási megtiszteltetés is elnyerni ezt a díjat. Természetesen nagyon örülök, hogy az én és a csapatom erőfeszítései elismerésben részesültek, miközben továbbra is arra buzdítunk másokat, hogy emeljék a lécet a fenntarthatóság terén, tegyék jobbá vállalkozásaikat az emberek és a bolygó számára.”

A díjazottak:

    • Az év független nagykereskedője a BIRA-val együttműködve – Grasmere Gingerbread

    • Az év független kiskereskedője a BIRA-val együttműködve – Drapers Lane Delicatessen

    • Még nincs a polcokon – Cornwall Pasta Co.

    • Az év új terméke – Nemzetközi – Pure Chocolate Jamaica

    • Az év új terméke – Egyesült Királyság – Golden Hooves

    • Az év fenntarthatósági úttörője – Two Farmers

Samantha Morgan, a Drapers Lane Delicatessen igazgatója így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetés elnyerni ezt a nemzeti díjat, még fantasztikus volt döntősnek lenni, és nagyon örülünk a győzelemnek. Nem hiszem el, hogy ez most megtörtént!”

Az idei díjak bírái: Steve Walpole, Adrian Boswell, Stephen Minall, Laura Roberts és Vhari Russell.