Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.09.11
A London nyüzsgő utcáin és az Egyesült Királyság számos pontján megtalálható Rosa's Thai izgalmas utazást kínál a thai konyha vibráló világába. Ez a szerény eredettel és gazdag történelemmel rendelkező, idén 15 éves híres brit étteremlánc meleg vendégszeretettel várja az éhes utazókat. Akár Londont először felfedező turista, akár egy kivételes élményre vágyó helyi, a Rosa's Thai kötelező úti cél, amely azt ígéri, hogy ízlelőbimbóit Thaiföld utcáira viszi.

A Rosa’s Thai szívmelengető eredettörténettel rendelkezik, amely még tovább fokozza varázsát. Az egész azzal kezdődött, hogy a 2000-es évek elején Saiphin Moore, aki Thaiföld északi részén született, férjével, Alexszel Londonba költözött. Saiphin főzés iránti szenvedélye és az otthoni ízek iránti vágya késztette arra, hogy 2008-ban egy kis, meghitt kávézót alapítson a Spitalfields Market szívében.

Az étterem Saiphin mentora és múzsája, Rosa után kapta a nevét, aki megtanította neki a thai konyha autentikus ízeit és technikáit. Rosa receptjeivel és Saiphin saját csavarásával a hagyományos ételekkel az étterem gyorsan népszerűvé vált.

Fotó: Koczka Máté

Ahogy elterjedt a hír a Rosa’s Thai Cafe-ról, megnőtt a kereslet a finom ételeik iránt, ami arra késztette a házaspárt, hogy több egységet nyisson London-szerte, majd az Egyesült Királyságban. Az étterem sikere nemcsak ízletes ételeinek, hanem a családi konyha melegségének és hitelességének megőrzése iránti elkötelezettségének is köszönhető.

A Rosa’s Thai Cafe látogatása olyan, mintha egy thai otthoni konyhába lépnénk be. Az étterem belső tereit ízlésesen thai műalkotások és dekoráció díszíti, hangulatos és hívogató légkört teremtve. A személyzet üdvözlő mosolyáról és őszinte lelkesedéséről ismert, hogy megosszák a thai kulináris élményeiket a vendégekkel.

Fotó: Koczka Máté

A fogások között szerepel a csirkével, királyrákkal vagy gombával kérhető Tom Yum leves, az általam minden mennyiségben fogyasztott Pad Thai, és persze a mangós ragacsos rizs is, hogy a klasszikusokkal kezdjünk. Az étlapon sok formában megtalálhatóak a rákok: rántottan, grillezetten, sőt chipsként is isteniek. Izgalmas salátá, curryk, wok-os és tésztás ételek váltják egymást.

Fotó: Koczka Máté

Aki nem tud (vagy nem akar) csak egyetlen ételt választani, kérhet többszemélyes tálat is, ami jó opció az éhes utazóknak. Az édességeknél pedig kihagyhatatlan a thai csavarral megálmodott churros!

Fotó: Koczka Máté

Az étterem vegetáriánus és vegán ételek széles választékát kínálja, így jó választás azok számára, akik speciális étrenden vannak. Ha pénztárcabarát megoldást keres, ebédidőben látogasson el a különleges ajánlatokért!

Ha beleszeret a Rosa’s ízeibe, hazavihet belőle egy darabot, ha megvásárolja a szakácskönyvüket, amely tele van Saiphin féltve őrzött receptjeivel.

Fotó: Koczka Máté