Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.08.08
Tavaly közel tízezren búcsúztatták együtt a nyarat a pécsi Szamárfül Fesztiválon. Az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválján idén fellép többek között az Alma zenekar, a Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter gyerekzenekara. A Zsolnay Kulturális Negyed immár 11. alkalommal változik óriási játszóházzá augusztus 25-27. között!

Az iskolakezdés előtt az önfeledt játék és a közös élmények varázsbirodalmává változik a pécsi
Zsolnay Kulturális Negyed, ahol koncertek, bábszínházi előadások, kreatív foglalkozások, összesen
mintegy 50 program várja a családokat.

Lesz robotika foglalkozás, vívás, kézműves műhelyek, Mosolyország játszóház, állatbemutatók és kisállat-simogató, buborékbűvölő workshop, zenebölcsi, családi jóga és rajzverseny. A fesztivál teljes ideje alatt várja a gyerekeket PanDani Világa. A Mesekert egy interaktív játékelemeket tartalmazó mobil játszóudvar, ahol a kertészkedésé és a meséké a főszerep. Az Artistkids kreatív foglalkozások hazánkban egyedülálló, brit mintára épülő, 3–12 éves korosztályt célzó művészeti foglalkozások. Közönségtalálkozót tart Harcos Bálint író és Agócs Írisz illusztrátor.


Fellép Alma együttes, a Rutkai Bori Banda, az idén 10 éves Bíró Eszter gyerekzenekar, a Kiskalász a Röppentő, a Makám zenekar, a Lajtorja, valamint Lovászi Edina és zenekara.

Színházi és bábszínházi előadásokból sem lesz hiány! Az Aranyszamár Bábszínház Szamárlétra Projekt – szabadtéri vásári kunszt című előadása egy igazi szabadtéri interaktív játék, ügyességi, agytornász, koncentrációs feladatokkal, komédiással, hintaszamarakkal, és sok-sok nevetéssel.

Látható lesz Julia Donaldson: A legcsinosabb óriás című előadása, továbbá az Ágacska, a Kacor király, a Csoda és Kósza, a Királyfik és királylányok, Világjáró Marionettek, de lesz csecsemőszínházi előadás is, valamint begördül Figura Ede Figura Cirkusza is.
Egy biztos: Idén is szamárság lenne otthon maradni!
Részletek: www.szamarfulfesztival.hu