Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.07.24
Október 12. és 22. között visszatér a London Cocktail Week, a világ legnagyobb koktélfesztiválja, és 2023-ban is a kiváló minőségre összpontosít a város világelső bárvilágában.

A világ legnagyobb koktélfesztiválja egy új Connoisseur’s Collection presztízsesemény sorozattal tér vissza, valamint London legizgalmasabb bárjaiból származó 8 fontos Signature koktélokkal.

A London Cocktail Week megalakulása óta népszerű támaszpontja, a Curated Cocktail Tours, mely során városszerte több száz bárban kínálnak 8 font értékű Signature koktélokat, amelyeket kifejezetten a fesztivál idejére hoztak létre. A koktélok szerelmesei felfedezhetik és megtapasztalhatják London nyüzsgő báréletének legjavát a résztvevő bárok speciális válogatásán keresztül, ahol a Signature Cocktails mindenki számára elérhető, aki felmutatja a fesztivál karszalagját. 

Minden 15 GBP értékű karszalag a teljes 11 napos fesztivál idejére érvényes, és a fesztivál ideje alatt előre megvásárolható lesz online és a helyszíneken is. A teljes jegydíjat pedig minden bár megtartja – ez az idei év új kezdeményezése, amely a londoni báripar további támogatását célozza. Az elismert helyszínek között szerepel a díjnyertes Satan’s Whiskers, a Swift, a Nightjar és a Hacha koktélbár, és sok más még be nem jelentett helyszín.

Az idei év vadonatúj kezdeményezése a Connoisseur’s Collection, amely exkluzív, csak előfoglalással látogatható rendezvények sorozata, amelyet London legrangosabb bárjaiban tartanak. Minden itt megélt egyedi élmény a koktélszolgáltatás csúcsát képviseli, egyszeri kóstolókkal, egyedi koktélrepülésekkel és mesterkurzusokkal, amelyeket világvezető, díjnyertes csaposok vezetnek.

Fotó: London Cocktail Week

2023-ban a London Cocktail Week célja, hogy ne csak bemutassa a város hihetetlen báriparát, hanem minden eddiginél jobban támogassa a mögötte álló embereket. Egy másik új elem lesz a Bartender Knowledge Exchange, amelynek célja, hogy a világ minden tájáról a városba látogató csaposoknak lehetőséget adjon arra, hogy tanuljanak a szakma legjobbjaitól, egymástól. A helyszíni, tapasztalati tanulásra összpontosítva London leghíresebb bárjaiban. A szakmabelieknek lehetőségük lesz belesni a kulisszák mögé, exkluzív kóstolókon és beszélgetéseken részt venni. Legújabb program a számukra a „Seat at the Bar”, mely egy bárszék a legfelső szintű helyszíneken. Ez a hely kizárólag csaposok számára foglalható, lehetővé téve számukra, hogy megnézzék társaikat munka közben.

A 2023-as résztvevők örömmel látják majd, hogy visszatér a nyomtatott London Cocktail Week Guidebook, amelyet minden fesztivállátogató a karszalagja mellé kap, hogy megtervezhessék és rögzíthessék utazásukat a város legjobb bárjain keresztül.