Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.07.24
A rodeó fővárosaként ismert Mesquite 1958 óta minden hétvégén rodeót kínál az idelátogatók számára. A város központi helye a Mesquite Arena, amely otthont ad nagynevű eseményeknek, a koncertektől a rodeóig. De a város nem csak erről nevezetes, hanem különleges kulináris élvezeteiről is.

Mesquite városa a texasi városok sorában a 10. legrégebbi település. A jól ismert texasi Dallas-tól keletre található az Amerikai Egyesült Államokban. Aki Dallasba látogat, annak kötelezően ajánlott meglátogatnia ezt a települést is. A várost 1878. március 14-én alapították a Texas & Pacific Railway mentén vasúti megállóként, amely vonal Dallasból Shreveportba vezetett. A város lakosságának létszáma kb 150.000 fő, ezzel a 22. legnépesebb város az Egyesült Államokban.

A város legnagyobb része Dallas megyében található, de egy kis része a Kaufman megyébe is átnyúlik. A város kiváló helyen terül el, a négy fő autópálya (Interstate 30, 635, 20 és az U.S. Route 80) találkozásánál, így könnyen megközelíthető. A Mesquite aréna közvetlen szomszédságában csendes környezetben található az állatbarát Hampton Inn and Suites szálloda, amely közvetlenül kapcsolódik a Mesquite Kongresszusi Központhoz és Kiállítóteremhez – ideális helyszín esküvők, bulik és konferenciák lebonyolításához.

Fotó: Koczka Máté

Mesquite-ben az egyik legnagyobb gasztro-kuriózum a brisket, azaz marhahátszín. A megfelelő ízvilághoz speciális, texasi stílusú füstölést és egy titkos szószt használnak.

Napi 2000 tonna marhahús fogy

Az éttermek közül érdemes kiemelni a Mesquite BBQ-t, ami egy 1959 óta üzemelő családi vállalkozás, Mesquite legrégebbi étterme. A BBQ füstölőikben kizárólag mesquite fát használnak és ízeikben, elkészítési módjukban az amerikai klasszikus vonalat viszik: a marhaszegy, a tépett marhahús vagy az oldalas mind-mind kihagyhatatlan fogás.

Fotó: Koczka Máté

A barbecue kedvelők népszerű célpontja az étterem, ami nem is csoda, hiszen a speciális füstölési eljárás és a titkos szósz feledhetetlen gasztronómiai utazásra repíti az idelátogatókat. A receptek generációról generációra öröklődtek az évtizedek múlásával, így igazán autentikus élményben lehet részed, ha útba ejted az éttermet. Ahogy a város dinamikusan fejlődik, a korgó gyomrok száma is növekszik: a Mesquite BBQ sikeréről tanúskodik, hogy hetente több mint 2000 fontnyi marhahúst készítenek el, nem is beszélve a rengeteg pulykás, sonkás, csirkés fogásról.

Ha legközelebb Mesquite városának közelében jársz, és autentikus texasi BBQ-t szeretnél kóstolni, látogass el a legendás Mesquite BBQ-hez!

Fotó: Koczka Máté