Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.07.19

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján, a kiadványt és a táblákat egy keddi protokolláris eseményen vették át a térség településvezetői Tokajban.

 Tavaly pilot jelleggel kezdődött el a Volánbusz által üzemeltetett Tokajbusz-projekt, amely a vonatjáratokhoz csatlakozva egy turisztikai útvonalra fűzi fel a tokaji térség látnivalóit.  A kedvezményes napijeggyel és háromnapos jeggyel igénybe vehető közlekedési konstrukció kétórás ütemben a szerencsi és a tokaji vasútállomást köti össze, érintve Bodrogkeresztúrt, Mádot, Tállyát, Rátkát és Ondot, illetve külön közlekedik Tokaj és Tarcal között.

Az idei buszjáratokon Tokajbusz-térkép is elérhető az utazóközönség számára, amelyen a menetrend mellett különböző élménypontokról és látnivalókról informálódhatnak az utazók. A hétezer példányban készült kiadványon túl a járat útvonalán a buszmegállókban elhelyezett huszonhét információs, valamint száz, úgynevezett irányjelző tábla könnyíti a tájékozódást.

A buszjáratokat a vasúti közlekedéshez igazították, csatlakozást adnak az InterCity járatokhoz Szerencsen és Tokajban. A járaton egy fiatal, másfél éves autóbusz közlekedik, valamint a tarifarendszert is úgy alakították ki, hogy vonzó legyen a turisták számára.

A Tokajbusz járatai pénteki, szombati és vasárnapi napokon, egészen október végéig közlekednek Tokaj térségében. (Forrás MTI)