Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.07.07

Akár egy sci-fiben is érezhetjük magunkat, amikor beülünk egy kávéra a Magyarország egyik legmodernebb épületében található bisztróba. Az arcszkennerrel ellátott épület a modern csúcstechnológia mellett ráadásul elképesztő luxust kínál.

24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló, egyedileg ide tervezett olasz bútorok, gránit, Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek – első pillantásra ezek a luxuselemek fogadják a betérőt. Az épület maga azonban a technika vívmányait foglalja magában a kényelem és a látvány mellett. Az arcszkennerrel felszerelt irodaházban a GMV6 hűtő-fűtő rendszer az egyik helyiségből a másikba szállítja a hőt. Az épület ugyanis tudja, hogy milyen évszak van, merről fúj a szél, milyen erővel, merről süt a nap, milyen fényerővel, és három hónapra előre időjárás-előrejelzést tud adni.

A Gree Magyarország irodaházában található Újváros Bisztróban szinte futurisztikus, ahogyan az intelligens, öntanuló algoritmusok vezérlik a hőmérsékletet, a fényerőt, a légtechnikát, a sötétítőket. Sőt, az épület érintőképernyőn vezérelhető, magas minőségű audiorendszere biztosítja a háttérzenét, amely kellemes kikapcsolódást nyújt az étterem minden részén, beleértve a galériát és a teraszt, sőt, a mosdókat is.

A legegyedibb belső design

Az Újváros Bisztró a belsőépítészet páratlan példája. A lélegzetelállító belsőt mások mellett Turco neves nemzetközi designer alkotta meg, aki a digitális és kézműves technológiát kombinálva ötvözi a művészetet és a belsőépítészetet. Az egyedileg ide tervezett olasz bútorok – mint például a Bentley ülőgarnitúra – mellett a 24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló is kizárólag erre a helyre készült. A Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek, gránit- és márványlapok fokozzák a luxus érzését, amikor beülünk a bisztróba.

A kávézóban háromfajta válogatott, folyamatosan változó és megújuló kávékülönlegességgel biztosítják a megújuló kávéélményt, melyek egy olasz, egy hazai és egy nemzetközi csúcspörkölő tételei. Az Újvárosi Bisztróban készül a kávé Dalla Corte Zero Anniversary limitált kiadású kávégépében, amely 2021-ben elnyerte az ipari designerek legjobbjait elismerő iF termékdizájndíjat.

A gép polírozott vörösréz felülete kiválóan illeszkedik a sötét diófából készült, kidolgozott részletekhez és a hátsó panelhez, melyen az eredeti Dalla Corte logó található.A modern technika mellett a valódi gazdagságot, luxust és pazar miliőt jelképező arany több helyen is feltűnik az étteremben. Kifejezetten ízléses koncepcióban köszön vissza a 24 karátos arany vonal, így a márványból készült mozaik padlóban aranybetét formájában, vagy a capuccino tetejére és egyedi süteményekre szórt aranyporként. És ott van még a Clase Azul Añejo tequila, melynek az üvegén is 24 karátos aranyból csillog az agavé levél.

Új városrész épülhet köré

Az Újváros Bisztró látványos épületét grandiózus céllal húzták föl a Holt-Körös partján a világszínvonalú luxusétterem tulajdonosai, amely köré az elkövetkező időszakban egy új városrész épülhet. Az ötletgazdák ugyanis hamar felismerték, hogy Szarvasnak van egy olyan része, amely más nagyvárosok példájából kiindulva újvárosként funkcionálhatna, ahol a hagyományok gyökereiből táplálkozva virágozhat a modern lét. Ennek a törekvésnek az ugródeszkája a város első modern hi-tech épülete, mely egyben a Gree Magyarország irodaháza is.

Mesebeli erdő arborétummal, ősi mocsárciprusokkal, nyáron sup-ozó lányok, kajakosok, sárkányhajósok és a vízen hullámzó sétahajók várják a környékre látogatókat. A természeti látnivalók mellett a bisztró vendégeinek szeme elé tárul Szarvas megannyi látványossága is: az óvárosi Bolza-kastély, a Millenniumi emlékmű a Szent Koronával és szökőkúttal, a városi hajókikötő és a víziszínház is, melyek naplementekor igazán varázslatos képet festenek.