Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.06.22
Hét különböző útvonalon indít múzeumbuszokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Múzeumok éjszakájára; a szombat délutántól vasárnap hajnalig közlekedő járatok a rendezvényre szóló karszalaggal további díj fizetése nélkül vehetők igénybe.

Az észak-pesti járat MU1, a budai járat MU2, a dél-pesti járat MU3, a budafoki (Törley) járat MU4, az óbudai járat MU5, a budavári járat MU6, a Várkert Bazár járat pedig MU7 jelzéssel közlekedik majd.

A Múzeumok éjszakájához kapcsolódva a BKK, a BKV Zrt. és a Közlekedési Múzeum együttműködésében szombat délután az N36-os villamosjáraton a 1522-es pályaszámú F1A nosztalgiavillamossal is utazhat a közönség.

Az 1940-es évek hangulatát idéző, nemrég felújított nosztalgiavillamos a Keleti pályaudvar és a kőbányai Kápolna utca között közlekedik, érintve az Északi Járműjavítót is, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása várja az érdeklődőket. A villamossal az Eiffel Műhelyháztól közelíthető meg a kiállítóhely.

A villamos mellett nosztalgia trolibusszal is utazhatnak az érdeklődők, hiszen ezen a napon az N7679 járaton a 70-es és 80-as éveket idéző ZIU-9 típusú jármű jár majd.

A múltidéző járat a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik körjáratként, számos múzeum megközelíthető vele. A járatok pontos menetrendje a BudapestGO applikációban is elérhető.

A közlemény figyelmeztet arra, hogy az N36-os villamost és az N7679-es trolibuszt nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, tehát ezeken a járatokon a Múzeumok éjszakája karszalag nem elegendő az utazáshoz.

Szombaton a Deák Ferenc téri BKK Ügyfélközpont 7 és 24 óra között tart nyitva, igazodva a Földalatti Vasúti Múzeum meghosszabbított nyitva tartásához.

Új időszaki kiállítással és a felújított főépületben vezetett sétákkal várja látogatóit szombaton, a Múzeumok éjszakáján a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum.

Salgótarjánban éjszakai fotózást szerveznek Salgón, a Bányászati kiállítóhelyen a Bányász-Kohász dalkör tart zenés tárlatvezetést, Balassagyarmaton és Szécsényben Madách Imréről, Petőfi Sándorról és Rákóczi Ferencről is megemlékeznek a Múzeumok éjszakája Nógrád vármegyei programjain, szombaton.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén ismét csatlakozik a Múzeumok éjszakája programsorozathoz. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút Miskolc-Dorottya utca – Lillafüred, valamint Lillafüred és Garadna között esti vonatközlekedéssel, valamint a Herman Ottó Múzeum lillafüredi programjához való csatlakozással várja az érdeklődőket.