Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.06.22
Az EU-s állampolgároknak, így a magyaroknak is könnyebbé válik az Egyesült Államokba való utazás. Az USA nemrég bejelentette: számunkra már mobilalkalmazáson keresztül is kérhető az ESTA, vagyis az elektronikus utazási engedély.

Az ESTA vagy Electronic System for Travel Authorization (elektronikus utazási engedélyezési rendszer) egy egyszerűsített online kérelmezési eljárás az Egyesült Államokkal megállapodást kötött egyes országokból érkező utazók számára. Magyar állampolgárként egy ideje már mi is jogosultak vagyunk igénybe venni a korábbi turistavízumot kiváltó rendszert, de most újabb könnyítést jelentett be Amerika.

A CBP egy új mobilalkalmazás indít, amely lehetővé teszi az ESTA-val utazók számára, hogy okostelefonjukról, mobileszközükről vagy táblagépükről egyszerűen és gyorsan nyújtsák be a kérelmeiket.

„Az új ESTA alkalmazás megerősíti a CBP mobilalkalmazási stratégiáját. Tudjuk, hogy a jövő digitális, és előre kell hajolnunk. Folytatjuk az innovációt és a technológiák bevezetését folyamataink ésszerűsítése és az utazók elvárásainak kielégítése érdekében” – mondta Matthew Davies, a CBP elfogadhatósági és utasprogramjaiért felelős ügyvezető igazgató.

Az ESTA mobilalkalmazás elindítása előtt az utazók csak a CBP hivatalos webhelyén kértek engedélyt, amely továbbra is kiszolgálja az ESTA alkalmazásokat. Az okostelefonok és táblagépek használatának növekedésével a CBP felismerte, hogy mobilbarát élményt kell biztosítani a jelentkezőknek. Mostantól az ESTA mobilalkalmazással az utazók a tenyerükben tartják a vízummentességi programot.

Az ESTA mobilalkalmazás 24 különböző nyelven érhető el, és arra készült, hogy mind a 40 országban – köztük Magyarországon is – kiszolgálja az utazókat, amelyek állampolgárai a DHS engedélyével utazhatnak az Egyesült Államokba üzleti vagy turisztikai célból, vízum nélkül, legfeljebb 90 napig.

Az ESTA rendkívül hatékony biztonsági és átvilágítási eszköz volt a vízummentességi program keretében. 2008. augusztusi megalakulása óta a CBP ESTA-kérelmek millióit hagyta jóvá, és a világ minden tájáról érkező utazókat engedélyezte az Egyesült Államok meglátogatására, felfedezésére és élvezetére. Töltse le az ingyenes ESTA mobilalkalmazást az App Store-ból (Apple) vagy a Google Play Áruházból (Android).