Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.06.16
A június derekán berobbanó közel 3 hónapos nyári iskolaszünet komoly fejtörést okoz a szülőknek. Cikkünk segít, hogy miként biztosítsunk tartalmas időtöltést gyermekünknek ilyen hosszú időre.

A közös családi nyaralás, a nagyszülőknél eltölthető napok vagy hetek és az esetleges iskolai táborok után még mindig több nyári hétre, akár hónapokra kell tartalmas időtöltést biztosítani gyermekeinknek a vakáció alatt. A szükség számos kreatív megoldást hívhat életre az osztálytársak, baráti vagy rokon szülők összefogásával a gyermekfelügyelet és szabadidős programok terén, amikor már elfogynak a hivatalos szabadságnapok, ám 11 hét egy unatkozó kiskamasszal maga az örökkévalóság.

Őket kevésbé köti le hosszú távon a természetközeli kirándulás, a kézműves programok, a kalandpark vagy a strandolás, sokkal szívesebben töltik idejüket a digitális világban, nyomkodják a kütyüket, amit mi, szülők, bizony fenntartásokkal kezelünk. Ha belátjuk, hogy a tiltás helyett a tanítás a tökéletes megoldás, azonnal felismerjük a mentőövet a vakációra a digitális témákat feldolgozó nyári táborokban.

Digitális nyári kalandokra fel!
A digitális témáknak egyetlen gyerek sem tud ellenállni, hiszen ez a világ a tizenéves Z generáció egyik legfontosabb érdeklődési köre. Használják az eszközöket, fogyasztják a tartalmat, sőt alkotni is megpróbálnak. Miért is ne támogassuk őket ebben a nyári szünetben, amikor igazán ráérnek? A Logiscool menő, életkorukhoz is passzoló digitális témákkal várja a gyerekeket 6-18 éves korig.

Szülőként még azt is eldönthetjük a rugalmas lehetőségek közül, hogy tantermi vagy online táborba íratjuk be gyermekünket. Több, mint 30 féle izgalmas téma közül választhatunk a Minecraft, Roblox, robotika, programozás és a kreatív digitális alkotás (fotó, video, webszerkesztés, digitális grafika, játékfejlesztés) világából. A napközis táborokban a nap felében ráadásul minőségi szabadidős programokkal is várják a gyerekeket. A Logiscool táborokban a gyerekek így nemcsak jó társaságban és élményteli módon tanulhatnak, hanem inspirálódhatnak, esetleg még jövőbeli karriercéljaik felé is tehetnek fontos lépéseket.

Last minute megoldás minden helyzetre
Még júniusban sem késő beregisztrálni egy-egy Logiscool táborra a nyár alakulásának függvényében. Otthonról dolgozol, veled van a gyermeked és le kellene kötni valamivel? Szuper megoldás lehet egy fél napos online Logiscool tábor. Dolgoznak még a nagyszülők, de szívesen segítenének a gyermekvigyázásban valahogyan? A Logiscool táborai számos helyen elérhetőek vidéken is, így míg a nagyi dolgozik, az unoka a helyi Logiscoolban szerezhet élményt és tudást. Utána pedig együtt tölthetik az estét. Napközis, online, fél napos vagy egész napos megoldásokkal is elérhetőek a Logiscool táborok Budapesten 11 helyen és vidéken 22 városban. Így biztosan tanul, fejlődik gyermekünk és igazi digitális alkotóvá érhet a nyári szünetben!
A Logiscool nyári táborok helyszíneiről és témáiról itt tájékozódhatunk:
https://www.logiscool.com/hu/programs/camps

A Logiscool Élményalapú Programozó Iskolahálózatról
A Logiscoolt kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel elérhetővé tegyék a diákok számára. Speciális tananyaggal, saját fejlesztésű oktatási platformmal, a MyLogiscool szórakoztatóan tanító közösségi oldal segítségével, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a gyerekeket és fejlesztik digitális készségeiket.

A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Ma már világszerte 5 földrészen vannak iskoláik, ahol a magyar módszert használják. Az egymásra épülő, kezdő és haladó programozó kurzusokat, digitális és programozó nyári táborokat és kreatív workshopokat a 6-18 éves korosztálynak ajánlják.

Fotók (forrás: Logiscool)