Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.06.15
Beköszöntött a nyár, kezdetét vette a fesztiválszezon! Debrecenben ugyan egész évben egymást érik a jobbnál jobb rendezvények, a népszerű fesztiválokat itt is nyáron tartják, melyhez a város színes, virágos terei adják a tökéletes hátteret.

A Színházi Olimpia már javában zajlik, a héten megnyitotta kapuit a Nagyerdei Szabadtéri Színpad, és sorra követik egymást a gasztronómiai fesztiválok is, elsőként ezen a hétvégén a FestiWine, majd egy héttel később a Debrecziner Gourmet Fesztivál. A színház és a gasztronómia mellett az irodalom és az olvasás is középpontba kerül a napokban, hiszen június 7-én immár 94-ik alkalommal nyitott meg a Debreceni Ünnepi Könyvhét, ami alig, hogy véget ér, kezdetét veszi  egy másik izgalmas esemény, az az Irodalom Éjszakája.

A zene kedvelőit az idén 100 éves Kodály Filharmonikusok várják június 13-án a népszerű Carmina Burana dallamaira komponált nagyszabású arénashow-val, a sport szerelmesei pedig a jövő nagy kosárlabda sztárjainak szurkolhatnak élőben az U19-es férfi kosárlabda világbajnokságon. Mindemellett Múzeumok Éjszakája, Rózsaünnep, kertmozi és izgalmas kiállítások gondoskodnak a tartalmas időtöltésről a következő napokban, hetekben Debrecenben.

Debrecen turisztikai híreiből, programkínálatából kaptunk egy színes válogatást Erdei Nóától, a VisitDebrecen PR menedzserétől.

Ha nyár, akkor fesztivál!

Beköszöntött a nyár, kezdetét vette a fesztiválszezon. Debrecenben ugyan egész évben egymást érik a rendezvények, a népszerű fesztiválokat azonban itt is nyáron tartják.

Debrecziner Gourmet Fesztivál

A Debrecziner Gourmet Fesztivál 7. alkalommal várja a finom fogások szerelmeseit Debrecen zöld szívében, a Nagyerdei Parkban, ez alkalommal június 16-18. között.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/debrecziner-gourmet-fesztival

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ha-nyar-akkor-fesztival

SZÍNHÁZ, IRODALOM, MOZI

Az Országos Színházi Találkozó e heti kínálata

Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway-sikerével, az Augusztus Oklahomában című tragikomédiával folytatódik az Országos Színházi Találkozó.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/az-orszagos-szinhazi-talalkozo-e-heti-kinalata

Június 7-én megnyitotta kapuit a Nagyerdei Szabadtéri Színpad

2023. június 7-ével újra megnyíltak a Nagyerdei Szabadtéri Színpad kapui. A nyári évadot egy fekete komédiával indítja a szervező Csokonai Színház, Tracy Letts Augusztus Oklahomában című darabjával, melyet a Zenthe Ferenc Színház hoz el Debrecenbe az Országos Színházi Találkozókeretében.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/egy-honap-mulva-nyitja-kapuit-a-debreceni-nagyerdei-szabadteri-szinpad

Belvárosi Kertmozi 2.

Oscar-díjas animáció, kultikus akciófilm, ikonikus romantika és más filmklasszikusok. Idén is folytatódik a MODEM nagysikerű programsorozata, a Belvárosi Kertmozi az Apolló Mozi közreműködésével, melynek helyszíne ezúttal is a MODEM hangulatos belső kertje.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/belvarosi-kertmozi-2

Nyomok után kutatunk az idei Irodalom Éjszakáján

A debreceni belváros hangulatos terei, utcái, épületei esténként ismét az irodalom otthonaivá válnak június 15. és 17. között az Irodalom Éjszakáján.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyomok-utan-kutatunk-az-idei-irodalom-ejszakajan

ZENE

Látványos koncertshow klasszikus dallamokkal és kortárs mozgásszínházzal

Klasszikus dallamokkal és kortárs mozgásszínházzal színesített látványos koncertshow-val várja a zene szerelmeseit az idén 100 éves Kodály Filharmonikusok.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/latvanyos-koncertshow-klasszikus-dallamokkal-es-kortars-mozgasszinhazzal

GYEREK- ÉS CSALÁDI PROGRAMOK

Szivárványos nap – 10. Színházi Olimpia

A Vojtina Bábszínház rendezésében megvalósuló ,,Szervusztok, Pajtikák!” szabadtéri láncfesztivál következő eseménye a Szivárványos nap június 10-én.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/szivarvanyos-nap-10-szinhazi-olimpia

Színpompás hétvégén ünnepli a rózsákat a Zoo Debrecen

2023. június 10-én és 11-én ismét a virágok királynőjéé a főszerep az állatkertben, ahol immár negyedszer rendezik meg a nyár nyitányaként az éves Rózsaünnepet.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/szinpompas-hetvegen-unnepli-a-rozsakat-a-zoo-debrecen

Múzeumok Éjszakája 2023

A debreceni kiállítóhelyek és múzeumok idén is közösen, a programokat összehangolva készülnek a Múzeumok Éjszakájára.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/muzeumok-ejszakaja-2023

KIÁLLÍTÁS

Körbe-körbe: Debrecenből Debrecenbe

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2023. május 27-én megnyitott legújabb kiállítása egy varázslatos világba vezeti el a nézőt.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/korbe-korbe-debrecenbol-debrecenbe

Világközép – kiállítás Kemény Henrik emlékére

A 10. Színházi Olimpia keretében Kemény Henrik bábjátékos előtt tiszteleg a Vojtina Bábszínház új, Világközép című kiállítása, ami 2023. május 19-től szeptember 15-ig látogatható a bábszínház Kossuth utcai játszóhelyén.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/vilagkozep-kiallitas-kemeny-henrik-emlekere

32. Debreceni Tavaszi Tárlat

32. alkalommal indult útjára a Debreceni Tavaszi Tárlat 2023-ban a Bényi Galériában. Az év elején kiírt pályázatra érkezett 187 alkotásból 65 mű került a kiállítás anyagába. 

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/32-debreceni-tavaszi-tarlat

SPORT

FIBA U19 Férfi Kosárlabda Világbajnokság

2023. június 24. és július 2. között Debrecen lesz a házigazdája az U19-es férfi kosárlabda világbajnokságnak. Az esemény történelmét áttekintve kijelenthető, hogy a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő torna az egyik legrangosabb kosárlabda világverseny lesz a város történetében.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/fiba-u19-ferfi-kosarlabda-vilagbajnoksag

TIPP

Nyári élmények Debrecenben

Debrecenben sosem lehet unatkozni, különösen nyáron, amikor számos szabadtéri programlehetőség kínál feledhetetlen élményeket mind a belvárosban, mind a Nagyerdőn.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyari-elmenyek-debrecenben

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a visitdebrecen.com/hu web-, valamint a www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találod. Kövess bennünket Instagramon is: www.instagram.com/visit.debrecen/.