Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.06.11
A China Airlines új Tajpej-Prága útvonallal bővíti európai útvonalhálózatát. Prága legújabb európai úti céljának bevezetése alkalmából a China Airlines 27 160 TWD-től (adók előtt) kínál retour turistaosztályú jegyeket; a Dynasty-tagok számára bónusz jutalommérföldeket is adnak.

Az 1959-ben alapított China Airlines világszerte több mint 12000 embert foglalkoztat és 108 repülőgépből álló flottát üzemeltet, így méret- és járatsűrűség alapján a legnagyobb légitársaság Tajvanon. A CI a SkyTeam Szövetség 20 taglégitársaságának egyike. Az Aviation Kft., a China Airlines magyarországi képviselője partnertalálkozóján mutatta be a légitársaság által nyújtott legújabb kedvezményeket és útvonalakat.

Joachim Trauner, a légitársaság bécsi képviseletének – Austria CEE Countries – marketing- és értékesítési munkatársa arról számolt be, hogy a légitársaság új útvonallal bővíti európai útvonalhálózatát. A bécsi és római járatok újra indítását követően, közvetlen járat indul Tajpejból Prágába, a legmodernebb Airbus 350-sel, heti két alkalommal július 18-tól. Prága lesz a hatodik új európai célállomás, Frankfurt, Amszterdam, London, Róma és Bécs után. A kínai légitársaság az egyetlen, amely közvetlenül repül Tajvan és Csehország között.

Mint megtudtuk, a Kínai Köztársaság állami tulajdonában lévő légitársaságának székhelye a Taoyuan nemzetközi repülőtéren található. Hetente több mint 1400 járatot üzemeltet Ázsia, Európa, Észak-Amerika és Óceánia 102 városába. 

A most megjelent Dow Jones Fenntarthatósági Indexek (DJSI) alapján a China Airlines a globális légiközlekedési ágazatban hét egymást követő évben első helyen végzett, megdöntve korábbi saját rekordját. Tíz kategóriában a légitársaságok élén végzett, többek között a környezetvédelmi politika és irányítási rendszer, a működési öko-hatékonyság, az éghajlatvédelmi stratégia, és a hulladékgazdálkodás terén.

Budapestről az utasok a legkedvezőbben négy európai átszállóponton keresztül érhetik el a légitársaság Tajpejbe tartó járatát, majd innen tovább utazva juthatnak végső ázsiai célállomásukra. A hat tranzitváros: Bécs, Frankfurt, Amszterdam, Róma, London és hamarosan, ahogy említettük, Prága – mondta Joachim Trauner, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy akik személygépkocsival érkeznek a császárvárosba, kedvezményes áron parkolhatnak a repülőtéren a Vienna International Airport által üzemeltetett parkolókban.

Több évi szünetet követően a Tajvani Turisztikai Hivatal ismét félnapos ingyenes városnézést kínál a tranzitutasoknak Tajpejben, hogy ezzel is kedvet csináljon a külföldi turistáknak hosszabb tartózkodására. A túrákon azok a tranzitutasok vehetnek részt, akiknek 7–24 órát kell várakozniuk a csatlakozójáratukra és érvényes vízummal rendelkeznek a Kínai Köztársaságba, vagy olyan országokból érkeznek, amelyek vízummentes beutazást tesznek lehetővé, ilyen Magyarország is. Az átutazók a https://halfdaytour.taiwan.net.tw/ címen foglalhatnak helyet a túrákra.

A hivatal a következő három túrát ajánlja: délelőtt Tajpej felfedezése, délután A tajvani természet szépsége és a hagyományos tajvani művészet, este pedig a Gourmet túraelnevezésűt. Mindhárom angol nyelvű idegenvezetéssel zajlik. A China Airlines, mint a tajpeji repülőteret használó legnagyobb légitársaság örömmel üdvözli a Turisztikai Hivatal kezdeményezését, mivel ezzel a forgalom növekedésére lehet számítani. Az utasok eddig a hosszú tranzit miatt elkerülték Tajpejt, így viszont a sok órás tengerentúli utazást követően kimondottan kedvező a megállás fenti programlehetőségekkel.

A számos célállomás közül kiváló csatlakozásokat biztosít a China Airlines Tajpejen keresztül: Thaiföldre, Indonéziába, Vietnamba Malajziába, Szingapúrba, Hongkongba, a Fülöp-szigetekre, Kambodzsába, Mianmarba (Burma), Dél-Koreába, Kínába,, Japánba ezen kívül Ausztráliába, Új-Zélandra. Kuriózumnak számítanak az olyan célállomások, mint Óceániába, valamint Hawai, Tajpejen keresztül.

Joachim Trauner bemutatta a megújult légiflottát, kiemelve a legmodernebb fejlesztéseket és szolgáltatásokat. Nemcsak a business class utasainak nyújtanak extra előnyöket, hanem a turistaosztályon is, például azzal, hogy két, egyenként 23 kilós bőröndöt lehet feladni felár nélkül, a kis kézi poggyász mellett.

Dolgozz, pihenj, tanulj Tajvanon

A két ország között megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy évenként száz, 18- és 35 év közötti magyar fiatal utazhat egyéves tartózkodói vízummal Tajvanra. A tajvani CI magyarországi képviselete kedvezményes árú és feltételű repülőjegyeket kínál a WHS keretén belül kiutazóknak.

Szintén újdonság a catering magasabb szintre emelése: a Le Palais-val, Tajvan egyetlen háromcsillagos Michelin-éttermével együttműködve bevezetik a “Skyward 3 Stars Private Cuisine” fedélzeti menüt. Az új menüt minden Európába és Észak-Amerikába tartó hosszú távú járaton kínálják.

CHINA AIRLINES ELŐNYÖK

– a világ legmodernebb, A350-es utasszállító gépei (HEPA légtisztító rendszer)

– ingyenesen feladható csomag minden desztinációra

– Economy osztály 2×23 kg ingyenes csomagkeret,

– Premium Economy 2×28 kg ingyenes csomagkeret

– ingyenes városnézés hosszabb tranzit (minimum 7 óra) esetén

– fedélzeti wi-fi

– Dynasty Flyer hűségprogram

– Check-in lehetősége Tajpej központjában

– A légitársaság budapesti GSA képviseleti irodával rendelkezik ezzel is elősegítve a magyar utasok legmagasabb szintű kiszolgálását.

China Airlines

– Csoportos repülőjegy foglalások a világ számos légitársaságára, akiknek nincs

magyarországi képviseletük,

– A Lao Airlines (QV) kiemelt partnere,

– Kambodzsa Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és Kelet-európai

képviselte,

– A HAVAS Creative Tours DMC – brazíliai beutaztató magyarországi GSA

képviselte (Brazil földi szolgáltatások),

– Repülőjegy foglalások Dél-Amerikán belüli légitársaságokra