Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.06.06
Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future Fashion Faces World Kid's -2023 szépségversenyen június 3-án szombaton. A 10 éves Osztoli Dalma, a 16 éves Herczegh Boglárka, és a 7 éves Bardóczi Alex kategóriagyőztesekként zárta a napot, a 11 esztendős Sólya Réka pedig minden kategória abszolút győztese lett, neki ítélték a super grand pix-et.

A világversenyen 12 országból összesen 27 fiatal mérettette meg magát. Az amerikai, román, bolgár, indiai, ukrán és török versenyzők közül ezúttal is kitűnt szépségével a magyar szekció: szinte minden kategóriában dobogóval végeztek a lányok és fiúk. Sólya Luca, aki 11 évesen minden kategória abszolút győztese lett, elmondta, nagyon szeret versenyezni, és 6 éves versenytáncos tapasztalata rengeteget segít neki a megfelelő mozgás-koordinációban a kifutón is. „Azt szeretem a legjobban ezekben a versenyekben, hogy megmutathatom magam és azt is, hogy mennyire sokszínű vagyok” – tette hozzá a kisiskolás szépségkirálynő, aki korábban a Little Miss Hungary szépségkirálynője is lett.

A magyar versenyzők nem csupán a díjakkal lettek gazdagabbak, a kategóriagyőztesek hazai szépségipar-nagykövetté is avanzsáltak, ők képviselik majd korosztályukat a legrangosabb hazai divateseményeken.

Nagyon jó látni, hogy a gyerekeknél még nincsen rivalizálás, játékosan kezelik a feladatot, örök életre szóló barátságok is köttetnek közöttük. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy le a kalappal előttük, kemény munka áll mögöttük: próbák, fotózások és természetesen maga verseny sem volt egyszerű. Folyamatosan fókuszálniuk kellett, ez ebben a korban még egyáltalán nem egyszerű” – árulta el Bartalovics Ildikó, világversenyek magyar nemzeti igazgatója.

Hozzátette, a szépségversenyzést az élsporthoz tudná hasonlítani, sok lemondással és nehézséggel jár, ugyanakkor rengeteget is ad. A statisztikák szerint a gyermek versenyzők 30%-a az, aki megmarad a kifutók világánál és később, felnőttként is ezzel foglalkozik majd. A többiek lemorzsolódnak, de számukra is jellemformáló a gyermekkori versenyzés.

A gyermekek szépségversenyen való szereplése nagyon megosztó téma, ugyanakkor én a kisfiamon is azt látom, hogy ebben a közegben tudja megélni, hogy önfeledten önmaga lehessen. Itt talált igazi társakra. Őszintén mondom, hogy ezek a versenyek nem elsősorban a versengésről szólnak vagy arról, hogy ki a szebb, hanem a közösségépítésről” – árulta el Szabó Judit a Figurart testépítő szalon vezetője.

Egy rövid pihenő után a csapat már a következő kihívásra készül: Dubai-ban augusztus végén egy négynapos fashion show várja őket több mint 400 világmárkával.
Fotók (kredit: Oszkai Péter)