Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.05.29
Houston az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városra, amely a nyüzsgő Texas város délkeleti részén helyezkedik el. Houston gazdag kultúrájáról, világszínvonalú múzeumairól, változatos konyhájáról és virágzó üzleti iparáról ismert. Cikkünkben bemutatjuk, hogy Houston milyen érdekes látnivalókat és kalandokat rejteget az odaérkezők számára.

Houston mindenki számára felejthetetlen élményeket tartogat, legyen szó akár a világhírű múzeumokról, kultúráról és a finomabbnál-finomabb ételekről. 

Segítünk, hogy a rengeteg lehetőség közül hova érdemes mindenképp ellátogatni felfedező túránk során!

Visszhang a föld alatt

Fotó: Koczka Máté

Houston egyik legújabb és legizgalmasabb látnivalója a Buffalo Bayou Park Cistern. Az egykori ivóvíztározót 1926-ban építették, majd több évtizedes üzem után helyrehozhatatlan szivárgást fedeztek fel és 2007-ben leállították. A később látogatók számára megnyitott ciszternát kis csoportos túrákon lehet meglátogatni, történelmét megismerni. A váratlanul magával ragadó föld alatti létesítmény nem csak érdekes fényjátéka, hanem különleges hangzása miatt is sokakat vonz. A túra során mindenki megtapasztalhatja a visszhang erejét, sőt azt is, hogy milyen zenei hangzások hozhatóak ki a területből.

A víztározó melletti parkból csodálatos kiláítás nyílik Houston belvárosának toronyházaira, igazán tökéletes helyszín fotózásra.

Fotó: Koczka Máté

Fedezd fel a Mexikó és Texas ízeit!

Az ínyencek számára Houston izgalmas kulináris színtér lehet, amely számos ízvilágot tartalmaz a világ minden tájáról. A város különösen híres tex-mex konyhájáról, amely a mexikói és texasi ízeket ötvözi. 

A látogatók megkóstolhatják a város legjobb tex-mexét olyan éttermekben, mint a Ninfa’s on Navigation vagy az El Tiempo Cantina, de számos gasztronómiai túrán is részt lehet venni, amely során csoportvezetők segítségével ellátogathatunk különböző helyszínekre, ahol megkóstolhatjuk Houston jellegzetes ízeit.

A város egyik legjobb reggelizője a KOFFETERIA nevű kambodzsai pékség és kávézó. A belvároshoz közeli vendéglátóhely egy igazi ékkő: sosem tapasztalt ízeket kóstolhatunk meg, régi bútorok, zöldkörnyezet és hangulatos zene mellett.

Fotó: Koffeteria

A művészetek és a természet szerelmeseinek

A művészet szerelmesei számára a houstoni Szépművészeti Múzeum egy igazi paradicsom. A múzeum kiterjedt gyűjteménye több mint 70 000 műalkotást tartalmaz a világ minden tájáról, beleértve a festményeket, szobrokat és dekoratív művészeteket.  A legfontosabb látnivalói közé tartozik a francia impresszionista festők műveinek kiterjedt gyűjteménye és az amerikai művészeti alkotások jelentős gyűjteménye is.

Ha pedig ellátogat a másik népszerű kiállítóterébe, a Houstoni Természettudományi Múzeumba, nem csak egy átlagos múzeumba érkezik. Trópusi esőerdőket és a világ galaxisaival távolabb lévő galaxisait fedezheti fel. Visszamehet az időben, amikor a dinoszauruszok járták a Földet, és előretörtek a megújuló energia jövője felé. Öt emeletnyi állandó csarnokkal és az utazó különleges kiállítások folyamatos váltásával ez a houstoni attrakció falainkon túlra viszi Önt, hogy megtapasztalja a tudomány csodáját és örömét.

Fotó: Prónay Bence

Sportimádók, figyelem!

Amerikai egyébként is közismert a sport világáról, és ez alól Houston sem kivétel.
A városban hatalmas a sport iránti szeretet, sőt, nem mindennapi hagyománnyal is rendelkezik, hiszen otthont ad a Houston Texans (NFL), a Houston Astros (MLB) és a Houston Rockets (NBA) csapatainak is.

Ennek köszönhetően pedig számos baseball, kosárlabda és futballmeccsre is kilátogathatunk ottlétünk során, és megtapasztalhatjuk az igazi amerikai szurkolói hangulatot.

Fotó: Houston Zoo

Több, mint 6000 egzotikus állatfaj- Houstoni állatkert

Egy másik kötelező látnivaló a városban a Houstoni Állatkert. Az 55 hektáros teületen lévő Hermann Park, 900 állatfajával és több mint 6000 egzotikus állattal az egyik legváltozatosabb állatkertje az országban. 

Az állatkertben számos kiállítás található, köztük a Kipp Akvárium, a McNair Asian Elephant Habitat és a Texas Wetlands kiállítás, amelyeken megcsodálhatjuk az állatok természetes elővilágát.

Összefoglalva tehát Houston rengeteg látnivalóval szórakoztatja az ideérkező turistákat, az űrkutatástól a világszínvonalú művészetig, a természetjárástól a változatos konyhákig egyaránt. Ha tervezel ellátogatni a városba, mindenképp örökítsd meg ezeket a felejthetetlen élményeket!

És természetesen nem érdemes megfeletkezni a houstoni űrközpontról sem, amelynek látogatóközpontja tárt ajtókkal várja a turistákat. Erről hamarosan egy teljes külön cikket olvashatnak a SzeretünkUtazni.hu-n.

Fotó: Koczka Máté