Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.05.13
A nyári idényre készülve folytatták Csallóköz népszerűsítését a külföldi piacokon is.

Csallóköz turisztikai képviselői május 9-én Lengyelország második legnagyobb városában, Krakkóban szervezett találkozón újságírókkal ismertették, és mutatták be, hogy milyen lehetőségek várják a látogatókat.

Az elmúlt időszakban egyre több lengyel vendég fedezte fel a régiót. Erre alapozva tavaly lengyel újságírókat is vendégül láttak, majd ősszel a krakkói utazási kiállításon és egy sajtórendezvényen is népszerűsítették térségünket. Meggyőződésük, hogy régiónkban elérhető látnivalók a lengyel közönség érdeklődését is felkelthetik. A napokban egy lengyel utazási szaklapban részletes cikk jelent meg a csallóközi látnivalókról és kikapcsolódási lehetőségekről. Május 9-én pedig a lengyel média képviselői is tudomást szerezhettek arról, hogy miért érdemes ellátogatni a Csallóközbe.

A rendezvényt a Slovakia Travel idegenforgalmi ügynökség szervezte Martin Pavlík, a lengyelországi külképviselet-vezetőjének irányításával. Az eseményen részt vett Zlata Šipošová, Szlovákia Krakkói konzulja, valamint a szlovákiai régiók, Árva, Szepesség, Liptó és Magas Tátra képviselői. Csallóközt a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke, Somogyi Gábor mutatta be.

„Az esemény nagyszerű lehetőséget kínált arra, hogy a lengyelországi sajtó képviselői és olvasóik tudomást szerezzenek arról, hogy régiónk kiváló nyaralási célpont lehet és számos élményt kínálunk”
– fogalmazott Somogyi Gábor.

Abban bíznak,, hogy a felsorolt tevékenységek is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy Csallóköz felkerüljön a nyaralást tervező lengyel utazók térképére és északi szomszédaink közül is egyre többen fedezik majd fel régiójuk szépségeit.