Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.05.03
Több évi szünetet követően a Tajvani Turisztikai Hivatal ismét "Félnapos ingyenes városnézést kínál a tranzitutasoknak", hogy ezzel is kedvet csináljon a külföldi turistáknak egy hosszabb tartózkodására, tájékoztatta az idegenforgalmi szakmát a tajvani China Airlines (CI).

Az ingyenes félnapos túrákon azok a tranzitutasok vehetnek részt, akiknek 7-24 órát  kell várakozniuk a csatlakozó járatuk előtt, és érvényes vízummal rendelkeznek a Kínai Köztársaságba, vagy olyan országokból érkeznek, amelyek vízummentes beutazást tesznek lehetővé.

Az átutazók 2023. május 1-jétől a https://halfdaytour.taiwan.net.tw/ címen foglalhatnak helyet a túrákra. A Tajvani Turisztikai Hivatal reméli, hogy ez a kampány lehetőséget ad az átutazóknak arra, hogy megismerjék Tajvan kultúráját, sajátosságait, és arra ösztönzi őket, hogy a jövőben Tajvant válasszák úti célként.

Három túrát kínálnak  az átutazóknak, köztük a délelőtti “Taipei felfedezése”, a délutáni “A tajvani természet szépsége és a hagyományos tajvani művészet”, valamint az esti “Gourmet túra” angol nyelvű idegenvezetéssel.

Ezenkívül májustól három új “On Your Own” túrát vezetnek be, hogy az utazóknak rugalmasabb utazási lehetőségeket biztosítsanak. Ezek a túrák programajánlatokat, a Taoyuan Airport MR T-vonalon (Taipei Mass Rapid Transit , a tajpeji METRO),  egyirányú utazásra jogosító utalványokat és kedvezményeket kínálnak a partnerüzletekben, így a látogatók saját maguk fedezhetik fel a Taoyuan Airport MRT-vonalon található látnivalókat.

Az ingyenes félnapos túrákra 10-45 nappal előre kell foglalni a rendezvény weboldalán, a saját vezetésű túrákra pedig 5-45 nappal előre. A szabad helyek függvényében az átutazók Tajvanra érkezésük napján is foglalhatnak.

A China Airlines, mint a tajpeji repülőteret használó legnagyobb légitársaság örömmel üdvözli a Turisztikai Hivatal kezdeményezését, hiszen ezzel a forgalom növekedésére lehet számítani. Az utasok  sok esetben hosszabb tranzit esetén elkerülték Tajpejt, így viszont egy hosszú tengerentúli utazás esetén kimondottan kedvező egy megállás szuper programlehetőséggel.

A regisztrációval kapcsolatos kérdések esetén az utasok  a halfdaytour@tbroc.gov.tw e-mail címen kaphatnak további tájékoztatást vagy telefonon: +49 (0)69-610743

Regisztráció és foglalás a : https://halfdaytour.taiwan.net.tw/ oldalon lehetséges.