Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.03.16
Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, március 15-e alkalmából Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági úzeumban rendezett ünnepséget az Agrárminisztérium.

Dr. Nagy István agárminiszter a nemzeti ünnep kapcsán azt mondta: a márciusi ifjak, az első felelős magyar kormány, Kossuth és Széchenyi, majd a vértanúvá lett hadvezérek, a szabadság névtelen hősei mind ezt a célt tűzték zászlajukra: megalkotni Magyarországot. 1848 üzenete ma, 175 évvel később is élő, most is rendkívüli időket élünk.

A tárcavezető az ünnepségen elismeréseket adott át. Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Rencsi Gábor József, az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. Tállyai Erdészeti Igazgatóságának erdészeti igazgatója részére. Az elismerést a természetvédelem, a fakitermelés, az erdőfelújítás és a vadgazdálkodás közötti egyensúly fenntartása érdekében végzett négy évtizedes munkája elismeréseként kapta meg. Rencsi Gábor Józsefnek az ÉSZAKERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk!