Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.03.09
A NYÍRERDŐ Zrt., Nyíregyházi Erdészetének Sóstóhegyen működő Pál Miklós Erdészeti Erdei iskolája 15 éve fogadja a látogatókat. Az elmúlt másfél évtized alatt több nyíregyházi óvodával és iskolával jó munkakapcsolatot alakítottunk ki, így régóta visszatérő vendégeink között köszönthetünk több osztályfőnököt, óvópedagógust. 

A Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda is azon iskolák közé tartozik, amelyek a tanterv szerinti oktatáson túl keresik a lehetőséget, hogy milyen egyéb foglalkozásokon gazdagíthatnák a diákok ismereteit. Ennek megfelelően az itt tanuló osztályok gyakran megfordultak a Sóstói-erdőben, vagy az erdei iskola oktatótermében. 

Ahhoz, hogy ezt az együttműködést még magasabb szintre emeljük, a Nyíregyházi Erdészet és a Jókai Mór Református Általános Iskola együttműködési megállapodást kötött, amely keretében ezután minden alsós tanuló évente négy alkalommal, rendszeresen rész részt erdőpedagógiai foglalkozásainkon.

Az első, tantermi alkalmak már meg is történtek, a tavasz beköszöntével pedig minden „jókais” kisdiákot vár a Sóstói-erdő és az erdei iskola –tájékoztatott Szokolovszki Géza, a Nyíregyházi Erdészet megbízott igazgatója.