Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.02.02
Beköszöntött a február, vele együtt kicsit közelebb kerültünk a tavaszhoz. A természet ugyan lassan éledezik, de a kulturális élet egyre nagyobb fokozatra kapcsol. Februárban jobbnál jobb koncertek követik egymást Debrecenben: a belga jazzmuzsika nemzeti hősére, Toots Thielemansra ingyenes koncerten emlékeznek meg kortárs jazz muzsikusok,

Valentin-napi koncerttel érkezik Bereczki Zoltán színész-énekes, újra Debrecenbe látogat Berecz András mesemondó, aki ezúttal hozza magával fiát, Mihályt is, és a komolyzenei felhozatal is változatos lesz, hiszen februárban Strauss, Beethoven, Bach, Mozart, Haydn és Schubert művei is felcsendülnek.

Februárban ünnepli nyolcadik születésnapját az Agóra Tudományos Élményközpont, és jubilál a Hortobágyi Nemzeti Park is, amit idén 50 éve alapítottak. A pusztai istállók és hodályok február végén rendhagyó módon kitárják kapuikat a látogatók előtt, akik az állataikat gondozó pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel.

Debrecenben február első hétvégéjén a medvét csalogatják elő: az állatkert örvös medvéje, Dönci a Mackófesztiválon remélhetőleg megjósolja nekünk, meddig tart idén a tél.

Februárban mindemellett gasztronómiából sem lesz hiány: újra Csokoládéfesztiválnak ad otthont a FÓRUM Bevásárlóközpont és ismét lesz Furmint Február.

Debrecen turisztikai híreiből, programkínálatából az alábbiakban küldök egy válogatást további szíves felhasználásra.

HÍREK

Végéhez közeledik a Csokonai Színház felújítása

Végéhez közeledik a Csokonai Színház felújítása. A műemléki épületben már végeztek a külső és belső festési és burkolási munkálatokkal és a nézőtéri székeket is helyükre kerültek.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/90-szazalekos-keszultsegi-allapotban-van-a-csokonai-szinhaz

Új turisztikai attrakciókkal és művészeti szalonnal bővül a Nagytemplom

Debrecen ikonikus épülete és egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója, a Református Nagytemplom 2023-ban számos újdonsággal várja a látogatókat.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/uj-turisztikai-attrakciokkal-es-muveszeti-szalonnal-bovul-a-reformatus-nagytemplom

Menetrend szerinti járatot indít a Wizz Air a debreceniek kedvenc nyaralóhelyére

Bővíti a nyaralójáratok kínálatát Debrecenben a Wizz Air. Június 10-én startol a Debrecen-Antalya járat, ami kedden és szombaton közlekedik majd.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/menetrend-szerinti-jaratot-indit-a-wizz-air-a-debreceniek-kedvenc-nyaralohelyere

Debreceni rendezvények 2023

2023 ugyan még csak pár hete vette kezdetét, de érdemes már most tervezni előre a szabadságokat, hiszen Debrecenben idén is mozgalmas lesz a rendezvénykínálat.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/debreceni-rendezvenyek-2023

ZENE

Neve-Nobel: Toots 100 éve – Ingyenes jazz koncert

2022-ben lett volna 100 éves a belga jazzmuzsika nemzeti hőse, Toots Thielemans. A belga jazz keresztapja, a mindig bájos brüsszeli “fickó”, aki 94 éven át énekelt, fütyült és játszott a szájharmonikáján, lenyűgöző repertoárt hagyott az utókorra. A belga jazz legjava egy duóba sűrítve emlékezik egy harmadikra, Toots Thielemansra.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/neve-nobel-toots-100-eve-ingyenes-jazz-koncert

Klasszikus dallamokkal érkezik február

Az idén századik születésnapját ünneplő Kodály Filharmonikusok februárban is izgalmas zenei utazásra hívja a komolyzene kedvelőit.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/klasszikus-dallamokkal-erkezik-a-februar

Bereczki Zoltán – Szeretet koncert

A népszerű színész-énekes, Bereczki Zoltán Valentin-napján újra Debrecenbe látogat, ezúttal a Református Nagytemplomban ad szeretetkoncertet.

Apja fia – Berecz András és Berecz Mihály estje

Berecz András és Mihály, a két igen népszerű előadóművész önálló útját járja országban-világban, de még most is hatással vannak egymásra. Február 26-án közös műsorral érkeznek Debrecenbe.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/apja-fia-berecz-andras-es-berecz-mihaly-estje

CSALÁDI- ÉS GYERMEKPROGRAMOK

Mackófesztiválra készül a Zoo Debrecen

Több éves hagyományát tovább bővítve a Debreceni Állatkert 2023-ban először négy napon keresztül, február 2. és 5. között várja mackós programokkal a nagyközönséget a Mackófesztivál keretében.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/mackofesztivalra-keszul-a-zoo-debrecen

Nyolcadik születésnapját ünnepli az Agóra

Idén nyolc éve, hogy megnyitott a régióban egyedülálló Agóra Tudományos Élményközpont. A február 11-i születésnapon izgalmas programokkal várják a tudományok szerelmeseit.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyolcadik-szuletesnapjat-unnepli-az-agora-tudomanyoselmenykozpont

GASZTRO

Csokoládéfesztivál

Február első hétvégéjén újra főszerepet kap a csokoládé a FÓRUM Bevásárlóközpontban, ahol Magyarország kedvenc kézműves édességmanufaktúrái mutatkoznak be.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/csokoladefesztival

Ha február, akkor újra Furmint Február!

A Debreceni Borbarátok Társasága 2023. február 18-án, szombaton ismét megrendezi a Furmint Februárt, melyen közel 30 borászat mutatja be furmintját és furmint alapú házasított borait.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ha-februar-akkor-ujra-furmint-februar

WELLNESS

Karneváli Szaunamaraton

Az Aquaticum Szaunavilág a február 18-19-i hétvégén újabb szaunamaratonnal várja a vendégeket, ezúttal a karnevál jegyében.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/karnevali-szaunamaraton

KÖRNYÉK

Az évfordulók jegyében telik az év a Hortobágyon

Több kerek évfordulót ünnepelnek idén a Hortobágyon, melyek alkalmából egész évben számos kiemelt esemény várja az érdeklődőket hazánk első és legnagyobb nemzeti parkjában.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/az-evfordulok-jegyeben-telik-az-ev-a-hortobagyon

„Nyitott istállók” hétvégéje Hortobágyon

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt. 2023. február 25-26 között az állataikat gondozó pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a látogatók a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyitott-istallok-hetvegeje-hortobagyon

Látogatóközpontot avattak Nyíradonyban

Különleges turisztikai attrakcióval bővült Nyíradony térsége: 2023. január 26-án ünnepélyes keretek között adták át az újonnan épült Erdei Harmónia Látogatóközpontot.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/latogatokozpontot-avattak-nyiradonyban

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a visitdebrecen.com/hu web-, valamint a www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találod. Kövess bennünket Instagramon: www.instagram.com/visit.debrecen/ és TikTokon is: www.tiktok.com/@visit.debrecen.