Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.01.10

Bár a hétvégén bejelentették, hogy a külföldről érkezőktől megkövetelik a koronavírus elleni oltást, a lépést mégsem vezették be.

z új szabályok január 9-én, hétfőtől léptek volna életbe válaszként a kínai turisták rohamára, akik 2020 márciusa óta először most indulhattak újra külföldi utazásra, és valósággal megrohamozták az ázsiai üdülőhelyeket.

A Reuters értesülései szerint ugyanakkor a thai repülési hatóság január 7-én bejelentette, hogy az oltási igazolás ellenőrzését elnapolták – írja a brit TTG.

Az ügyben kiadott egy közleményt a Thai Turisztikai Hivatal (TAT) is hétfőn, amelyben azt írják, hogy továbbra is tárt karokkal várják a külföldi turistákat Thaiföldön az október elsején bevezetett teljes turisztikai nyitással összhangban.

A TAT idézi a thai miniszterelnök-helyettest és egészségügyi minisztert, Anutin Charnvirakult, aki szerint „A Thaiföldre érkező nemzetközi utazóktól nem kérünk vakcinaigazolást.”

A külföldi turistáknak indulás előtt elvégzett negatív Covid-teszteredményt sem kell bemutatniuk érkezéskor.(Turizmus.com)