Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.12.28
„Olyan vagyok, mint a tengerparton játszó gyermek, aki játék közben imitt-amott egy, a szokottnál laposabb kavicsot vagy szebb kagylót talál, míg az igazság nagy óceánja egészében felfedezetlenül terül el tekintetem előtt.” (Isaac Newton)

Tengerpartok. Megmagyarázhatatlan szerelem a legtöbbünk számára. A szabadság melengető és édes érzése szabadul fel bennünk, miközben a forró és puha homok a talpunkat simogatja.

Téged is leírhatatlan boldogság tölt el minden egyes olyan utazásod alkalmával, amikor tengerparton nyaralhatsz?

Amennyiben nagy tenger rajongó vagy és elképzelhetetlennek tartasz egy évet tengerparti üdülés nélkül, mindenképpen olvass tovább!

A következőkben elhoztuk számodra azokat a tengerpartokat, amelyek a legkáprázatosabb látványt nyújtják, eddigi tapasztalataink és utasaink véleménye szerint.

Ezért érdemes tengerpartra utazni

Egy tengerparti nyaralás teljesen más élményt nyújt, mint egy nagyvárosi látogatás, azonban éppen ez a szépsége.

Míg egy városi kalandozás során a kultúra és a látványosságok kapják a főszerepet, addig egy tengerparti üdülés teljesen más értékeket és szépségeket rejt az utasok számára.

Ha tengerpartra utazunk, különleges vízi programok vehetünk részt.

Felfedezhetjük az azúrkék tenger legmélyét egy-egy búvár túrának köszönhetően, kisebb hajókkal felfedező körutakra indulhatunk a tengeri barlangok világába és olyan csodálatos tengeri élővilággal találkozhatunk, mint még soha!

Íme a TOP 5 legszebb tengerpart

  • Seychelle-sziget : Mahe-Anse Royale

A Seychelle-szigetek mindenkit ámulatba ejtenek, pláne akkor, hogyha felfedező tengerparti sétára indulunk a szigeten.

Az itt található tengerpartok közül az egyik, ha nem a legszebb a Mahé-n található Anse Royale tengerpart.

Előnye, hogy sosem zsúfolt, sekély és kristálytiszta vízzel rendelkezik és szerencsére nincsenek erős áramlatok sem, amelyek a strandolásunkat megzavarhatnák.

  • Maldív szigetek: Baros sziget tengerpartja

Baros szigetén a tenger tiszta és nyugodt, csodálatos türkiz árnyalattal, viszonylag sekély, a mélység fokozatosan növekszik.

A csodálatos sziget fő szórakozási lehetősége, amelyért minden turista és helyi lakos odáig van, a sznorkelezés. Fedezd fel a rejtélyes víz alatti világot és ne lepődj meg rajta, ha majd nem szeretnéd elhagyni a vizet.

A strandon lehetőség van katamarán és átlátszó aljú csónak bérlésére is.

  • Dubai : Sunset Beach – Umm Suqeim Beach

Ez a strand számít Dubai legnépszerűbbjének, amelyet teljesen meg tudunk érteni, hiszen a partról lenyűgöző kilátás nyílik a Burj al Arab épületére.

A hullámzó partszakasz különösen népszerű a szörfösök körében. Az úszó területet világító kis piros úszók jelzik, éppen emiatt pedig napjaink legokosabb strandjának számít.

  • Kuba- Varadero Beach

Ha Kubába látogatsz, semmiképpen se hagyd ki a Varadero Beach-et, ugyanis olyan élményt és látványt kínál, amelyet egy életre magadba szippanthatsz.

A csodálatos, majdnem egyenes, 25 km hosszú fehér homokos strand az egész félszigeten végig fut.

A félsziget körül több mint harminc búvárhely található. Érdemes kipróbálni a vitorlázást, snorkelinget, horgászatot vagy a hajótúrákat, amelyek rendszeresen indulnak a szigetről.

  • Ciprus – Nissi beach (Agia Napa)

Sekély lagúna, gyönyörű tengerpart, puha és fehér homok, lassan mélyülő tenger! Kell ennél több egy feledhetetlen, élménydús nyaraláshoz?

Azzal számolni kell, hogy itt nyártól őszig mindig rengeteg turista van, hiszen ez a tengerpart vetekszik a világ leggyönyörűbb tengerpartjaival.

Az ide látogatók pedig egy dologban mindig egyet tudnak érteni:

Nissi Beach-et nem elég életükben egyszer látni!

A tökéletes nyaralás nem álom többé!

Amennyiben inspirálóan hatottak rád a fent említett, csodaszép tengerpartok, mindenképpen vágj bele életed legnagyobb kalandjába: látogass el idén egy egzotikus helyre!

Válassz a honlapunkon található különleges ajánlataink közül!

A B2Sky profi csapata mindenben a segítségedre lesz, a jó hírünk pedig, hogy számtalan lenyűgöző szállással állunk kapcsolatban.