Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.12.23
Átadták a Normafánál a Vasas teljesen megújult, a terasszal együtt 400 négyzetméteres, kétszintes síházát. A klub északisízői mellett a szabadidő-sportolókat is szolgálni fogja.

A Vasas síszakosztálya 70 éve alakult meg, normafai síháza pedig 1974 óta üzemel, hosszú évtizedek óta szolgálja ki a klub északisí-sportolóit és több ezer gyerek számára biztosít sportolási lehetőséget. Közel ötven év elteltével elengedhetetlenné vált a főépület rekonstrukciója, amely az államtitkár szerint másfél éves kemény munka eredményeként valósult meg.

A magyar sísport 1890-ben épp a Normafánál született meg, így utóbbi szerint ezen a napon tulajdonképpen visszatér az otthonába. A kerületben 2013-ban indult meg a Normafa Park Program, amelynek keretében apró lépésekben újítják meg a környezetet, és ennek a folyamatnak része a Vasas Síház rekonstrukciója. A létesítmény a szabadidősportot is szolgálja, és ezzel alapot ad a versenysportnak.

A 2016-ban elkezdett létesítményfejlesztési programnak ez az utolsó eleme. Az elmúlt hat évben több mint tizenöt milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az egyesület által használt és vagyonkezelt állami tulajdonú létesítményeken.

A síház 1974 óta üzemel a Normafán, eredetileg felvonulási épületnek készült, hogy aztán a Vasas használatába kerüljön hosszú évtizedekre, mostantól pedig teljesen megújult formában szolgálja tovább a szakosztályt. A szalagot a Vasas SC életműdíjas legendás síelői vágták át.